Vandaag is vrijdag 26 april  

categorie categorie Lezing
lezing
Sant Egidio

Sant Egidio

Website E-mail

Nederland
Waterlooplein 205
1011 PG  Amsterdam

(020) 233 15 22

info@santegidio.nl
www.santegidio.nl
twitter.com/santegidioadam
facebook.com/santegidio.nl

België
03 / 229 04 10
info@santegidio.be
www.santegidio.be

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneermaandag 25 oktober 2021    Evangelie van 2021-10-25
begintijd19:30 uur
 titelBoekpresentatie Andrea Riccardi
beschrijving

De Nederlandse vertaling van het nieuwe boek van Andrea Riccardi Het Gebed, het Woord, het Gelaat wordt op maandag 25 oktober om 19.30 uur gepresenteerd in het Huis van Sant’Egidio, Waterlooplein 205 te Amsterdam.

In Het Gebed, het Woord, het Gelaat laat Andrea Riccardi zien, hoe bidden en lezen in het Woord van God van betekenis is voor de wereld vandaag, wanneer je begint bij het perspectief van de armste en meest gekwetste mensen. Hij put daarbij ook uit zijn eigen rijke ervaringen van de ontmoeting met de armen en de zoektocht naar vrede. Wat betekent het om te bidden als je geconfronteerd wordt met de afgrond van kwaad en pijn? Hoe kan de hedendaagse mens de ‘stilte van God’ verdragen?

In zijn boek gaat Andrea Riccardi op zoek naar antwoorden op deze en andere vragen die het menselijk bestaan raken, beginnend bij de Bijbel, de kerkvaders en de oosterse iconografie. Een boek om de ware betekenis van gebed te herontdekken. Tijdens de presentatie houden broeder Thijs Ketelaars, abt van de Abdij van Egmond, de Vlaamse schrijfster Kristien Hemmerechts en Rik Hoet, professor in de Bijbelse theologie en rector van de Mozes en Aäronkerk een inleiding.

Na afloop is er gelegenheid tot gesprek en kan het boek worden aangeschaft.

Aanmelding via info@santegidio.nl

  • Andrea Riccardi
    Het Gebed, het Woord, het Gelaat
    Uitgeverij Averbode (2021)
    ISBN 9789031701629

Andrea Riccardi
Andrea Riccardi is de stichter van de Gemeenschap van Sant’Egidio die zich door gebed en concrete actie inzet voor vrede en de vriendschap met wie arm en kwetsbaar is, en wordt wereldwijd beschouwd als een van de meest gezagvolle katholieke leken. Als hoogleraar Hedendaagse Geschiedenis is hij gespecialiseerd in de geschiedenis van de Kerk in de moderne en hedendaagse tijd. Vele universiteiten verleenden hem een eredoctoraat vanwege zijn inzet voor vrede en dialoog. In 2009 ontving hij de prestigieuze Karelsprijs. Professor Riccardi schreef talloze boeken. Zijn boek Het Gebed, het Woord, het Gelaat biedt ook voor mensen die daar minder vertrouwd mee zijn een inspirerend perspectief om de betekenis van bidden en lezen in de Bijbel te begrijpen.

info

Joris van Gerven
(020) 233 1522
info@santegidio.nl
www.santegidio.nl

organisatieSant Egidio
locatieHuis van Sant Egidio, Waterlooplein 205
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl