Vandaag is maandag 26 september  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
Huis voor de Pelgrim

Huis voor de Pelgrim

Website E-mail

Raadhuisplein 1
6226 GN Maastricht

(043) 321 57 15

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 30 september t/m dinsdag 4 oktober    Evangelie van 2022-09-30
(Sint Hiëronimus)
 titelBedevaart - TriduĆ¼m Banneux
beschrijving

Tussen de groene heuvels van de Belgische Ardennen ligt Banneux Notre-Dame. Eigenlijk niet meer dan een gehucht. Hier verscheen Maria in 1933 aan Mariëtte Beco. In de tuin van haar ouderlijk huis zag het meisje in een fel licht een vrouw, die haar wenkte. ”Ik ben de maagd der armen,” zei ze tegen Mariëtte, ”en ik kom het lijden verlichten.” Ook wees ze een eindje verderop langs de bosrand een bron aan. En ze vroeg Mariëtte om veel te bidden. 

Dit gebeurt nog steeds in Banneux, dat inmiddels uitgegroeid is tot een bekend bedevaartoord, waar jaarlijks honderdduizenden pelgrims naartoe komen. In samenwerking met Caritas Banneux Bisdom Roermond bieden wij verschillende dagtochten en meerdaagse bedevaarten naar Banneux aan. Deze meerdaagse ’triduüms’ zijn ook geschikt voor zieke of mindervalide pelgrims.

Triduüm 2022

  • 6 t/m 10 mei 2022
  • 30 september t/m 4 oktober 2022

info

(043) 3 215 715
info@huisvoordepelgrim.nl
huisvoordepelgrim.nl/onze-reizen/banneux/overzicht

organisatieHuis voor de Pelgrim
locatie
plaatsBanneux (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2022 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl