Vandaag is donderdag 26 mei
Hemelvaartsdag
 

categorie categorie kamp
kamp
Bisdom Haarlem-Amsterdam
(B Haarlem)

Bisdom Haarlem-Amsterdam

Website

Postbus 1053
2001 BB Haarlem

Leidsevaart 146
2014 HE  Haarlem

tel (023) 5112 600
fax (023) 5112 629

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 25 t/m zondag 27 februari    Evangelie van 2022-02-25
begintijd17:30 uur
eindtijd14:00 uur
 titelTienerkampweekend BreakThrough
beschrijving

In de voorjaarsvakantie hebben we iets nieuws: BreakThrough! Een tienerkampweekend van 25 t/m 27 februari 2022 in het Julianaklooster in Heiloo. Het is vergelijkbaar met het tienerkamp BreakOut in de zomervakantie met spellen, catecheses, natuurlijk de avond van barmhartigheid en lekker samen zijn met je vrienden. Dit extra weekend is er ook juist om de mooie vriendschappen te verdiepen.

Onderweg: Bijbel en Getijdengebed
We zijn samen met elkaar onderweg in het leven en het geloof. Hoe fijn is het om je geloofsvrienden gewoon nog een keer extra een heel weekend te zien?! Niet alleen wij zijn onderweg in ons geloof, we kunnen veel leren van de mensen die ons al zijn voorgegaan. Waar we in de zomervakantie altijd een heilige als patroon van de deelgroepen hebben, gaan we op BreakThrough meer kennismaken met Bijbelfiguren en de Bijbel. Welke weg heeft Ruth afgelegd toen ze met Naomi meeging naar Bethlehem? Door wie werd Tobias op zijn reis vergezeld?

Als het gaat om gebedsmomenten laten we ons mee deinzen op het getijdengebed van de katholieke kerk. Wat hebben we een rijke traditie waar we uit kunnen putten! Natuurlijk komt de Avond van Barmhartigheid ook terug. De catechese voorafgaand aan de Aanbidding zal dit keer niet gaan over de biecht, maar over de Eucharistische aanbidding en de ontmoeting met Jezus daarin.

Praktisch
Het tienerkampweekend BreakThrough start op vrijdag 25 februari om 17:30 uur met een H. Mis voor alle tieners en ouders, waarin Mgr. Hendriks zal voorgaan. De aanmelding vindt bij de ingang van de Bedevaartkapel plaats. Het is niet mogelijk om voor 17:30 uur te komen. Op zondag 14:00 uur is het weekend afgelopen en verwachten we dat iedereen weer wordt opgehaald.

We slapen in het Julianaklooster in Heiloo op de jongens en meisjes slaapzaal en de kamers. Neem een slaapzak, beddengoed e.d. mee. In het gebouw zijn BHV-ers aanwezig in geval van calamiteiten. De begeleiders van het tienerkampweekend handelen volgens de gedragscode pastoraat en zijn allen in het bezit van een VOG.

Voor de indeling van de groepen en de communicatie naar u als ouder en tiener hebben we persoonsgegevens nodig. Bij aanvang van het kamp vragen we u om het toestemmingsformulier voor gebruik van persoonsgegevens en beeldmateriaal door beide ouders ondertekend (of bij 16+ door jouzelf) in te leveren. We houden ons aan de privacyverklaring van het bisdom.

Het kampweekend zal volgens de dan geldende coronamaatregelen verlopen. U wordt daarvan op de hoogte gehouden.

Details

  • Wie: 12-18 jaar
  • Wat: Tienerkampweekend BreakThrough
  • Waar: Hoogeweg 65, Heiloo (Julianaklooster)
  • Wanneer: vrijdag 25 februari 17.30 uur tot zondag 27 februari 14.00 uur
  • Kosten: € 40 per persoon
    (mocht er een financiële drempel zijn dan kunt u dit aangeven)

info

www.jongekerk.nl/nieuwsberichten/tieners/breakthrough-25-27-febr

organisatieBisdom Haarlem-Amsterdam
locatieDiocesaan Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood, Hoogeweg 65
plaatsHeiloo (Noord-Holland)
postcode18
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2022 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl