Vandaag is zaterdag 25 juni
Onbevlekt Hart van Maria
 

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
De Wandelmaat
(Wandelmaat)

De Wandelmaat

Website E-mail

Ontmoeting en verwondering,
thuis raken in de kloostersfeer,
gemoedelijk met elkaar oplopen,
soms in stilte,
ziedaar de ingrediënten van kloosterwandelreizen. Ons wandelen ademt de sfeer van een pelgrimswandeling.

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 3 t/m maandag 6 juni    Evangelie van 2022-06-03
 titelEeuwenoude en moderne spiritualiteit
beschrijving

Waar gaan we naartoe?
We gaan naar het Brabantse Oosterhout waar spiritualiteit, natuur en cultuur elkaar ontmoeten. Op naar de Heilige Driehoek, een beschermd dorpsgezicht met drie abdijen. Ronddwalen in de boswachterij aan de zuid-oostkant van Oosterhout staat ook op het programma. Oosterhout staat ook bekend om zijn vijf slotjes (kasteeltjes), waarvan één ’de blauwe Camer’ heet. Dit maakt onderdeel uit van het klooster Sint-Catharinadal, waar we gastvrij zullen worden ontvangen door de de zusters norbertinessen. 

Wat gaan we doen?
Afstand nemen, een adempauze, een stukje van het kloosterleven ontdekken, genieten met anderen van de stilte en van het wandelen.... Tijdens deze 4-daagse tocht door een gevarieerd Brabants landschap worden al onze zintuigen en onze nieuwsgierigheid geprikkeld. We lopen elke dag zo’n 4 tot 10 kilometer in een rustig tempo, waarvan een gedeelte in stilte. We nemen deel aan een aantal gebedsdiensten in het klooster, met name de Pinksterviering op zondag.

Bij dit klooster liggen een prachtige wijngaard, een kruiden-en moestuin en een abdijwinkel op ons te wachten. We wandelen langs de drie kloosters die samen de ’Heilige Driehoek’ vormen: Sint-Catharinadal, de Onze-Lieve-Vrouwe abdij en de Sint-Paulusabdij. We struinen ook rond in het afwisselende gebied van de boswachterij, waar we een aantal verassende kunstobjecten zullen ontdekken. 

Bij wie zijn we te gast?
We worden ontvangen door de gastvrije zusters norbertinessen van het Catharinadal in Oosterhout. De zusters worden aangetrokken door de spiritualiteit van Sint-Augustinus. Hun leven wordt gekenmerkt door dienstbaarheid, bidden, werken, delen en beminnen en eerbied voor het verleden.

Zij vierden in 2021 het 750 jarig-bestaan van hun orde. Catharinadal heeft de status van rijksmonument. Na een ingrijpende renovatie zo’n 50 jaar geleden heeft het kloostercomplex met al zijn verschillende gebouwen een uniforme laatmiddeleeuwse uitstraling, een werkelijk mooie plek om te verblijven. We slapen in het in 2017 gerenoveerde gastenverblijf in netjes  verzorgde individuele kamers met eigen douche en  toilet. WiFi  is op de kamers beschikbaar.  We hebben een eigen verblijfsruimte  tot onze beschikking. Er mag gesproken worden door de gasten in dit klooster, maar vanzelfsprekend respecteren wij de sfeer van stilte en eerbied. 

Goed om te weten
Niet alle wandelingen starten vanuit het klooster. Soms gaan we samen met enkele van onze auto’s naar het beginpunt van de wandelingen 3 á 4 kilometer verder (met goede parkeerplaats).  Voor aanvang van de reis krijg je van ons nog een reisbrief met gedetailleerde informatie.

info

(06) 37 199 723
info@dewandelmaat.nl
www.dewandelmaat.nl/wandeltochten/eeuwenoude-en-moderne-spiritualiteit-in-de-heilige-driehoek

organisatieDe Wandelmaat
locatieCatharinadal, Kloosterdreef 3
plaatsOosterhout (Noord-Brabant)
postcode49
bisdomBreda
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2022 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl