Vandaag is donderdag 18 april  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneervanaf donderdag 13 april 2023    Evangelie van 2023-04-13
begintijd19:30 uur
 titelVervolgcursus voor kosters - Kathedraalschool
beschrijving
 • 7 en 14 februari 2023 - Bijbelavonden rond Johannes
  Mgr. J. Liesen, bisschop van Breda en exegeet, neemt ons mee in het werk van de apostel en evangelist Johannes. Johannes, patroon van onze parochie en de kathedraal, heeft ons het vierde evangelie, drie brieven en het laatste bijbelboek, de Apocalyps, nagelaten. Door deze geschriften komt de persoon van onze parochiepatroon tot leven. Aanvang 19.30 uur in de plebanie.
 • Februari/maart/april - Geloofscursus
  In een reeks van tien avonden wordt kennisgemaakt met het christelijk geloof. De geloofsbelijdenis, de geboden, het gebed, de Bijbel. Alles passeert tijdens de avonden de revue. Deze reeks is voor hen die zich voor het eerst of opnieuw willen verdiepen in het christelijke- en katholieke geloof. De avonden worden georganiseerd door de parochie van de Sint-Jan en Stadsklooster San Damiano.
  Data: 6 – 13 – 27 februari, 6 – 13 – 20 – 27 maart, 3 – 17 – 24 april 2023
  De avonden beginnen om 19.30 uur en worden gehouden in het Franciscushuis aan de Van der Does de Willeboissingel (naast Stadsklooster San Damiano).
 • Maart 2023 - Cursus christelijke spiritualiteit
  Vicaris J. Schröder verzorgt in de veertigdagentijd een reeks inleidingen in de christelijke spiritualiteit. De inleider staat stil bij de kenmerken en ontwikkelingen van de christelijke spiritualiteit, spiritualiteit en Kerk, de oude kloosterregels als bron voor nieuwe spiritualiteit en bij enkele heiligen die vandaag gidsen zijn op de weg van het christelijk geloof (o.a. Teresa van Avila, Edith Stein, Johannes Paulus II, Charles de Foucault).
  Data: 2 – 9 – 16 – 24 – 30 maart 2023 om 19.30 uur in de plebanie.
 • Maart 2023 - Basiscursus voor kosters
  Aan de hand van het kostersboek, uitgegeven door het Centrum voor Parochiespiritualiteit in Nijmegen, bespreken we de opbouw van het liturgisch jaar en de liturgie van de diverse sacramenten. Dit alles vanuit het gezichtspunt van de koster en zijn rol en taak bij de liturgie. Ook praktische vaardigheden komen aan de orde.
  Data: 7 – 14 – 21 – 28 maart 2023 om 19.30 uur in de plebanie.
 • April/mei 2023 - Vervolgcursus kosters
  Als voortzetting van de basiscursus voor kosters van afgelopen jaar, wordt een vervolgcursus geboden. We gaan dieper in op de inhoud van de Eucharistie en de sacramenten. Dit alles in het perspectief van het dienstwerk van de koster. Ook in deze vervolgcursus komen praktische vaardigheden aan bod die bij het werk van een koster komen kijken.
  Data: 13 – 20 april, 11 – 18 mei om 19.30 uur in de plebanie.

Kathedraalschool
Vanaf september 2021 is in ’s-Hertogenbosch een nieuwe school geopend: De Kathedraalschool. Iedereen die dieper wil doordringen in het geheim van ons geloof is van harte uitgenodigd het aanbod te bestuderen. Voor allen is er een mogelijkheid tot verdieping van geloof en versterking van inspiratie. Er wordt geen bijzondere voorkennis gevraagd, enkel een onderzoekende open houding en de wil om te onderzoeken hoe geloof ons leven kan versterken. Ons geloof vindt zijn basis in de Liefde van God die ons draagt. In vertrouwen op die liefde mogen wij leren om zelf ook voor anderen een thuis te zijn. Leren is niet alleen iets van het hoofd. Als het daar bij zou blijven waren we niets meer dan wandelende encyclopedieën. Leren kan leiden tot nieuwe inzichten die weer doorwerken in ons gedrag en onze manier van leven. Zo wordt ons leven een avontuur van nieuwe ontmoetingen met de Liefde van God die we op steeds meer plekken leren ontdekken. Een liefde die wij dan zelf zichtbaar mogen maken. In vreugde en eenvoud.

info

(073) 613 03 14
secretariaat@sintjandenbosch.nl
www.sintjandenbosch.nl

locatiePlebanie Sint-Janskathedraal, Choorstraat 1
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl