Vandaag is vrijdag 26 april  

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerzondag 9 oktober 2022    Evangelie van 2022-10-09
begintijd11:30 uur
 titelGemeenschappelijke ziekenzalving
beschrijving

Door het ontvangen van de sacramenten verandert je levensweg in een geloofsweg. Zo mag je – hopelijk gedragen door de liefde en zorg van je dierbaren – je ook gedragen weten door de liefde en zorg van je Schepper. De sacramenten zijn een geschenk van onze verrezen Heer.

De ziekenzalving is een sacrament van genezing. Hoe verlangen we niet naar genezing in ons leven? We hechten terecht veel belang aan de medische zorg tot lichamelijke genezing, maar als christen verlangen we ook naar innerlijke genezing en heling. Met het sacrament van de ziekenzalving geeft de Heer je kracht om je ziekte en je kwetsbaarheid in verbondenheid met Hem te dragen en de dood op zijn tijd te laten komen. In de handoplegging en de zalving met gezegende olie door de priester voel je je persoonlijk aangeraakt door de liefde van God en spreek je Gods liefde aan. Bij Hem heeft het ziek-zijn en het sterven niet het laatste woord.

Op zondag 9 oktober, tijdens de eucharistieviering van 11.30 uur in de kerk Onbevlekte Ontvangenis van Maria te Papendrecht (Seringenstraat 31), wordt het sacrament van de ziekenzalving bediend door pastor Sander Verschuur.

info

www.katholiekdrechtsteden.nl

locatieOnbevlekte Ontvangenis van Mariakerk, Seringenstraat 31
plaatsPapendrecht (Zuid-Holland)
postcode33
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl