Vandaag is donderdag 9 februari  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerdinsdag 6 december 2022 t/m zaterdag 7 januari    Evangelie van 2022-12-06
(Sinterklaas)
 titelFototentoonstelling Karmelietenklooster Gent
beschrijving

De Karmelieten vormen een eeuwenoude kloosterorde van vrouwen en mannen, die zijn oorsprong vindt in een kluizenaarsgemeenschap op de berg Karmel in het Heilig Land.

In de 16de eeuw begon de Spaanse zuster Teresa van Avila met een hervormingsbeweging. Zij wilde terug naar het ideaal van een sober leven, gedragen door stilte en gebed. Daaruit ontstond de zogeheten ongeschoeide Karmel, waar ook de Vlaamse Karmelieten bij zijn aangesloten. De Nederlandse topfotograaf Peter Boer bezocht de Karmelgemeenschappen van Antwerpen, Vilvoorde, Brugge en Gent. Hij biedt ons een unieke blik achter de kloostermuren en laat met zijn indringende en sfeervolle foto’s zien hoe ook in deze tijd vrouwen en mannen iedere dag opnieuw in het teken stellen van Gods liefde.

Locatie
Ingang via boekhandel Carmelitana
Burgstraat 92 - 9000

Openingstijden
Maandag tot zaterdag 10u - 12u en van 13u - 17u
Zondag 18 december 11u - 12u en van 13u - 17u

Gratis toegang

Organisatie
Vlaamse Karmel - Het Rustpunt - Boekhandel Carmelitana
Voor meer informatie: www.karmel.be

Feestelijke avond
Donderdag 15 dec om 19.30 uur
Ingang Onthaal klooster
Burgstraat 46 - 9000 Gent
In aanwezigheid van fotograaf
Peter Boer & Pater Paul De Bois

info

www.karmel.be

locatieBoekhandel Carmelitana, Burgstraat 92
plaatsGent (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2023 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl