Vandaag is donderdag 1 juni  

categorie categorie Liturgie
liturgie
Bisdom Groningen-Leeuwarden
(B Groningen)

Bisdom Groningen-Leeuwarden

Website E-mail

Ubbo Emmiussingel 79
9711 BG  Groningen

(050) 40 65 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerwoensdag 5 april    Evangelie van 2023-04-05
begintijd19:00 uur
 titelChrismamis Bisdom Groningen-Leeuwarden
beschrijving

De Oliewijding zal dit jaar op woensdag 5 april 2023 om 19.00 uur worden gehouden in de Dominicuskerk te Leeuwarden. Mgr. Ron van den Hout zal de Oliën, die worden gebruikt bij de ziekenzalving en de opname onder de geloofsleerlingen, prepareren en zegenen. Hij wijdt het Chrisma ten behoeve van de viering van doopsel, vormsel en priesterwijding. Daaraan voorafgaand vernieuwen alle aanwezigen hun daadwerkelijke betrokkenheid bij de zending van de kerk.

Alle belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om aan deze viering deel te nemen. Deze viering wordt elk jaar gehouden op de woensdagavond in de Goede Week. Het is een van de belangrijkste vieringen van het bisdom, omdat het bedoeld is als de uitdrukking van de onderlinge verbondenheid.

Daarom worden alle pastorale beroepskrachten uitgenodigd mee te doen en concelebreren alle aanwezige priesters.

Maar ook parochianen worden daarom gevraagd in groten getale te komen. Om met elkaar het feest van samen kerkzijn te kunnen vieren.

info

www.bisdomgl.nl

organisatieBisdom Groningen-Leeuwarden
locatieDominicuskerk, Harlingerstraat 26
plaatsLeeuwarden (Friesland)
postcode89
bisdomGroningen-Leeuwarden
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2023 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl