Vandaag is maandag 20 mei
2e Pinksterdag
 

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
Bisdom Breda
(B Breda)

Bisdom Breda

Website E-mail

Postbus 90189
4800 RN Breda

Veemarktstraat 48
4811 ZH Breda

tel (076) 522 34 44

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 18 juni 2023    Evangelie van 2023-06-18
(Vaderdag (NL))
 titelDagbedevaart naar Beauraing
beschrijving

Na jaren van coronabeperkingen ziet het Beauraing Comité Pro Maria, afdeling bisdom Breda weer kans om een een driedaagse (zorg)bedevaart te houden naar het heiligdom in het Belgische Beauraing. Deze wordt gehouden in het weekend van 17, 18 en 19 juni 2023. Ook is het mogelijk om op zondag 18 juni één dag op bedevaart mee te gaan. Vicaris Paul Verbeek en pastoor Hans van Geel gaan mee als pastorale leiding.

  • Eéndaagse: 18 juni
  • Driedaagse: 17 t/m 19 juni

De bedevaart vanuit het bisdom Breda naar Beauraing wordt voor de 76e keer gehouden. Naast pastorale begeleiding zal er ook medische en verpleegkundige zorg worden geboden. De bedevaartsdagen worden doorgebracht in een gezellig samenzijn op het Heiligdom. De organisatie van de bedevaart kijkt er naar uit om het heiligdom weer met veel mensen te kunnen bezoeken. “Veel pelgrims hebben het gemist. We vinden maar moeilijk de tijd, rust en stilte die nodig zijn voor inkeer in onszelf, voor contact met God, voor gebed en bezinning. Goed geleide bedevaarten maken dit mogelijk.”

Tussen 29 november 1932 en 3 januari 1933 verscheen Maria 33 maal aan vier meisjes en één jongen. Tijdens een van de laatste verschijningen, op 29 december 1932 zien de kinderen tussen de geopende armen van Maria een in lichtstralen gehuld hart. Daarom spreekt men in Beauraing over Maria als ‘Moeder met het gouden hart’. De bisschop van Namen, mgr. André Marie Charue erkende de verschijningen in 1943. Beauraing behoort tot de door de Kerk erkende bedevaartsoorden.

info

www.bedevaartbeauraing.nl

organisatieBisdom Breda
locatie
plaatsBeauraing (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl