Vandaag is vrijdag 26 april  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzondag 2 april 2023    Evangelie van 2023-04-02
(Palmzondag)
begintijd14:00 uur
 titelMars voor het Leven - Brussel
beschrijving

Op zondag 2 april wordt in Brussel weer de Mars voor het Leven gelopen.

Waarom wij de straat op komen

  • Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft 40 jaar na Roe v. Wade zijn foutief arrest teruggedraaid en duidelijk erkend dat het grondwettelijk abortusrecht niet bestaat. De VS geven ons allen veel hoop; doch mogen wij ons in België verwachten aan (publiek) activisme om bij ons abortus te laten erkennen als een grondwettelijk recht. Inderdaad, een voorstel om een abortusrecht in te schrijven in onze grondwet werd reeds ingediend. In Frankrijk gebeurt bovendien hetzelfde. Laten we samen op straat komen om te erkennen dat een recht op abortus niet bestaat en om te vragen dat de aandacht uitgaat naar duidelijke en concrete middelen die échte oplossingen voor vrouwen centraal zetten, voor haarzelf en haar ongeboren kind.
  • Niet alleen het ongeboren leven staat onder druk, ook het leven van onze ouderen en zieken wordt des te meer geminacht. Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens heeft België in 2022 echter veroordeeld wegens een schending van het recht op leven omwille van een ineffectieve a posteriori controle van de euthanasiegevallen. Wij vragen dat het Belgische parlement de Euthanasie-evaluatiecommissie eindelijk hervormt, wat de Mars voor het Leven al jaar en dag vraagt, en zich verder onthoudt van verdere uitbreidingen van de wet naar bvb. euthanasie voor mensen met dementie.
  • Enkele jaren geleden werd het draagmoederschap nog veroordeeld door het Europees parlement, maar onlangs werd geprobeerd om draagmoederschap via een achterdeur op te leggen aan alle Europese lidstaten door elk land te verplichten de afstamming via draagmoederschap, die in een andere lidstaat tot stand werd gebracht, en waar dit wel wettelijk geregeld is, te erkennen. De Europese Commissie probeert hiermee zijn eigen bevoegdheden uit te breiden en wij vragen de Commissie dan ook hiervan af te zien, en wij vragen het Belgische parlement integendeel duidelijk te stellen dat elke draagmoederschap een inbreuk is op de rechten van het kind en op het principe dat het menselijk lichaam niet in de handel is.

info

www.marchforlife.be

locatiePoelaertplein, voor het Justitiepaleis
plaatsBrussel (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl