Vandaag is vrijdag 26 april  

categorie categorie processie
processie
wanneerzondag 11 juni 2023    Evangelie van 2023-06-11
(Vaderdag (B))
begintijd15:00 uur
 titelSacramentsprocessie Hasselt
beschrijving

Op Sacramentsdag, de tweede zondag na Pinksteren, viert de Parochie Thomas a Kempis om 15.00 uur de Heilige Eucharistie in Hasselt. In de open lucht bevindt zich de buitenkapel die Heilige Stede genoemd wordt. Na de Eucharistieviering wordt het Heilig Sacrament in plechtige processie rond gedragen en in de kerk bewierookt in een monstrans, terwijl het lied wordt gezongen dat al eeuwenlang in Hasselt klinkt. Na afloop is er koffie en thee voor alle aanwezigen in de tuin.

Al sinds de 13e eeuw trekken pelgrims naar Hasselt en kregen de Hasselter Aflaat. Hasselt werd een knooppunt richting Santiago de Compostella, en trekt jaarlijks pelgrims van het Jabikspaad uit Friesland en het Jacobspad uit Groningen.

info

www.thomasakempisparochie.nl

locatieH. Stede, Eiland 22
plaatsHasselt (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl