Vandaag is dinsdag 18 juni  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Bisdom Den Bosch
(B Den Bosch)

Bisdom Den Bosch

Website E-mail

Postbus 1070
5200 BC Den Bosch

Parade 11
5211 KL Den Bosch

tel (073) 6125488
fax (073) 6136850

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 31 augustus    Evangelie van 2024-08-31
begintijd09:30 uur
eindtijd16:00 uur
 titelBedevaart voor gezinnen - Hoor je Mij?
beschrijving

Net als voorgaande jaren organiseert de afdeling Familiepastoraat van het bisdom van ’s-Hertogenbosch een diocesane dag voor gezinnen. Het wordt weer een heuse ‘bedevaart voor gezinnen voor één dag’! Het bisdom en de parochie Heilige Willibrord (Aalst-Waalre-Valkenswaard) nodigen jullie uit om op zaterdag 31 augustus een dag met de heilige Willibrord mee te trekken. We doen dat in het mooie Waalre, waar Willibrord ooit zelf een kerk stichtte.

Willibrord trok in het jaar 690 weg uit de veilige abdij in Ierland om in de Nederlanden het evangelie te gaan verkondigen. Het werd een heel avontuur. Een onderneming als deze kun je nooit op eigen kracht volbrengen. Dat gaat met bidden, en speuren naar Gods stem voor jou. Hoor ik Hem? Hoort Hij mij?

Op zaterdag 31 augustus ontdekken we in het voetspoor van de heilige Willibrord allerlei vormen van gebed. Dit doen we spelenderwijs, waarbij luisteren en muziek maken belangrijk zijn. We eindigen letterlijk met een ‘Symfonie van gebed’!

Het is een dag om andere gezinnen te ontmoeten, om elkaar te inspireren en om samen een feest van deze dag te maken.

Programma
09.30 uur - Aankomst bij de Heilige Willibrorduskerk in Waalre
10.00 uur - Opening van de dag in deze kerk
10.30 uur - In het voetspoor van Willibrord, een avontuurlijke reis inclusief een verzorgde lunch
14.15 uur - Springprocessie en afsluitende eucharistieviering
15.15 uur - Gezellige afsluiting
16.00 uur - Vertrek

Voor wie?
Voor gezinnen met kinderen in de basisschoolleeftijd. Papa’s, mama’s, opa’s en oma’s, broers, zussen en vriendjes zijn allemaal van harte welkom. We vinden het bijzonder fijn wanneer parochies met hun gezinnen komen.

Kosten
De deelnamekosten voor deze ontdekkingsreis zijn € 5 per persoon.

Vervoer
U kunt op eigen gelegenheid naar de Heilige Willibrorduskerk in Waalre komen. U kunt ook gebruik maken van gratis busvervoer. U kunt dit aangeven bij het aanmelden.

Familiepastoraat
De afdeling Familiepastoraat van het bisdom en de Parochie heilige Willibrord Aalst-Waalre-Valkenswaard kijken er naar uit om samen met jullie op weg te gaan.

info

familiepastoraat@bisdomdenbosch.nl
www.bisdomdenbosch.nl/hoor-je-mij

organisatieBisdom Den Bosch
locatie
plaatsWaalre (Noord-Brabant)
postcode55
bisdomDen Bosch
doelgroepGezin Gezin
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl