Vandaag is vrijdag 14 juni  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzondag 8 oktober 2023    Evangelie van 2023-10-08
begintijd10:30 uur
 titelMgr. Schraventocht
beschrijving

Een zondagmiddagwandeling ter herdenking van de moord in 1937 op mgr. Schraven en gezellen.

De lazarist Frans Schraven (geb. 13 oktober 1873) vertrok na zijn priesterwijding in 1899 als missionaris naar China. In 1921 werd hij bisschop en apostolisch vicaris in het huidige Zhengding. Op 9 oktober 1937 werd hij samen met acht gezellen op gruwelijke wijze door het Japanse leger vermoord, omdat hij weigerde vrouwelijke vluchtelingen als ‘troostmeisjes’ ter beschikking te stellen. Enkele jaren geleden is in Rome het proces tot zaligverklaring ingezet.

Sinds 2012 kent de kerk van Broekhuizenvorst een gedenkkapel met schilderingen van Jan Haen over het leven en de marteldood van de negen verdedigers van weerloze vrouwen.

10.30 uur - Eucharistieviering parochiekerk Broekhuizenvorst
12.15 uur - Lunch in Broekhuizen
14.00 uur - Pelgrimswandeling

Via de ‘memorialkapel’ in Broekhuizenvorst en natuurgebied Schuitwater naar Lottum, de geboorteplaats van mgr Schraven. Langs de Maas terug.

info

www.mgrschraven.nl/2023/09/24/mgr-schraven-herdenkingsdag-8-oktober-2023

locatie
plaatsBroekhuizen (Limburg)
postcode58
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl