Vandaag is zaterdag 20 juli  

categorie categorie Cursus
cursus
wanneervanaf maandag 12 februari    Evangelie van 2024-02-12
(Carnaval)
begintijd19:45 uur
 titelAlphacursus Navigators Utrecht
beschrijving

Is er meer? Is er meer tussen hemel en aarde? Wat is het christelijk geloof? En wie is Jezus? Wat is bidden? En hoe lees je je Bijbel? Waarom is er kwaad in de wereld? En wat moeten we met de kerk?

Heb je wel eens over deze vragen nagedacht? En vind je het leuk om het hier met anderen over te hebben? Dan is de Alpha-cursus iets voor jou!
De Alpha-cursus biedt je een kennismaking met het christelijk geloof. Tijdens de cursus kun je in een gezellige en open sfeer zelf ontdekken wat het christelijk geloof inhoudt en wat dit voor jou betekent. In tien avonden en een weekend komen de belangrijkste onderwerpen van het geloof aan bod.

Op 12 februari staat de introavond van de eerste cursus van 2024 op het programma. Je bent welkom om te ontdekken of de Alpha iets voor jou is. Op een interactieve manier vertellen we je meer over de Alpha en geven we antwoord op je vragen. 

Speciaal voor studenten

Alpha Students bestaat uit tien avonden en een weekend.

Iedere avond begint met een gezamenlijke maaltijd om 18.30 uur, waarna rond 20:00 uur één van de teamleden/gastsprekers een inleiding houdt over het thema van die avond. Hierna is er ruimte voor reacties in de gespreksgroepjes waarin jouw vragen en ideeën centraal staan. De avond is rond 22.00 afgelopen, maar daarna is er natuurlijk de mogelijkheid om te blijven hangen om verder te praten en om een drankje te doen.

Het bijzondere van Students Alpha is dat de cursus wordt gegeven door studenten voor studenten. Doordat we allemaal studenten zijn kunnen we zoeken naar antwoorden die relevant zijn in deze fase van ons leven.
De avonden vinden plaats in de Sociëteit van N.S.U. op Boothstraat 10 te Utrecht. 

Data

 • 12 februari - Startavond (n.b.: start om 19:45 zonder maaltijd!)
 • 19 februari - Thema 1: Wie is Jezus?
 • 26 februari - Thema 2: Waarom stierf Jezus?
 • 4 maart - Thema 3: Hoe kan ik geloven?
 • 11 maart - Thema 4: Bijbel lezen; waarom en hoe?
 • 18 maart - Thema 5: Bidden; waarom en hoe?
 • 22-24 maart (Alphaweekend) - Thema 6: Heilige Geest
 • 1 april - Thema 7: Hoe leidt God ons?
 • 8 april - Thema 8: Hoe zit dat met het kwaad?
 • 22 april - Thema 9: Geneest God vandaag de dag nog steeds?
 • 29 april - Thema 10: Hoe zit dat met de kerk?
 • 3 juni - Alpha terugkomavond

Iets voor jou?
Alpha Students is bedoeld voor alle studenten in Utrecht die interesse hebben in het christelijk geloof. Het maakt niet uit hoeveel je over het geloof weet en op welk punt je staat in relatie tot het geloof: iedereen is welkom.

Het doel van Alpha is om je in gesprek met anderen antwoorden te laten ontdekken op de vragen die jij hebt over het christelijk geloof, en om te kijken welke vragen en ideeën anderen over het geloof hebben. Onze hoop is dat je mag groeien in je kennis over het geloof en dat je Jezus’ liefde zult ervaren. Daarnaast leer je nieuwe mensen kennen en staat gezelligheid op de avonden hoog in het vaandel.

Lijkt het je wat om als kringleider mee te doen? Super! Stuur gerust een email of berichtje met al je vragen.

Opgeven als deelnemer of kringleider kan via  alphacursusnsu@gmail.com

info

alphacursusnsu@gmail.com
www.nsutrecht.nl/alpha

locatieSociƫteit van N.S.U., Boothstraat 10
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl