Vandaag is vrijdag 19 april
Heilige Leo
 

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerdinsdag 27 februari    Evangelie van 2024-02-27
begintijd20:00 uur
 titelDe roep om ecologische bekering
beschrijving

De roep om maatregelen tegen klimaatverandering klinken steeds luider. De nood om verantwoord om te gaan met onze leefomgeving en natuur wordt steeds urgenter. Paus Franciscus spreekt in zijn milieu-encyclieken Laudato Si en Laudato Deum over de ‘zorg om de schepping’. Hij heeft dit zelfs tot achtste werk van barmhartigheid verklaard, naast de zeven klassieke werken van barmhartigheid.

De paus roept op tot ‘ecologische bekering’. Steeds meer wetenschappers stoppen met het bepleiten van economische groei. Hoe ziet een ecologische bekering eruit? Gastspreker Nienke Hofsink is theologe en kerkelijk werker. Zij is lid van het platform ‘Genoeg om te leven’ dat een duurzame stijl van leven bepleit en dat zoekt naar nieuwe ideeën voor een eerlijke economie.

info

www.katholiekdrechtsteden.nl

locatieTitus Brandsma Gedachteniskapel, Nolensweg 10
plaatsDordrecht (Zuid-Holland)
postcode33
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl