Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie gebed
gebed
Oude Abdij Drongen
(Abdij Drongen)

Oude Abdij Drongen

Website E-mail

Christelijk
Ignatiaans-geïnspireerd bezinningscentrum

Drongenplein 26-27
9031 Drongen, België

09/226 52 26

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 1 juni    Evangelie van 2024-06-01
begintijd10:00 uur
eindtijd17:00 uur
 titelChristelijk lichaamsgebed
beschrijving

Ons christelijk lichaamsgebed gebeurt in een cirkel waarbij we elkaars handen vasthouden en zelf de mystieke woorden zingen, ondersteund door eenvoudige sacrale bewegingen. Samen bidden en zingen brengt het denken en voelen in balans.

De kracht van deze vorm van bidden verruimt het bewustzijn en zet aan tot actuele dienstbaarheid in de wereld en ook verdere innerlijk groei. Na elk gebed is er ruimte om in stilte te voelen wat er in ons resoneert.

Op deze dag komen gebeden en gezangen van Jezus, Maria, de eerste zaligspreking in het Aramees (Bergrede), een vers uit Genesis in het Hebreeuws, een gospel en ook enkele gebeden uit het Oude Testament in het Hebreeuws aan bod.

Begeleiding door Ingrid Vervondel zij is jurist, volgde de 3-jarige opleiding aan het HDGI Gent, deed Geestelijke Oefeningen in het dagelijks leven en is erkend leraar in de Dansen van de Universele Vrede. Zij begeleidt je met veel ervaring en passie gedurende deze dag.

info

Renate Cauwels en Pieter Malengier
09 / 6225226
activiteiten@oudeabdij.be
www.oudeabdij.be/lichaamsgebed.html

organisatieOude Abdij Drongen
locatieOude Abdij Drongen, Drongenplein 27
plaatsDrongen (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl