Vandaag is zaterdag 18 mei  

categorie categorie kamp
kamp
Congregatie van Sint Jan
(Sint Jan)

Congregatie van Sint Jan

Website E-mail

Met o.a. de Broeders van Sint Jan, de Zusters van Sint Jan en het jongerenprogramma Licht Vuur & Waarheid

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneermaandag 29 april t/m zaterdag 4 mei    Evangelie van 2024-04-29
 titelArdennenkamp
beschrijving

Jaarlijks organiseren de Broeders van Sint Jan het Ardennenkamp voor kinderen in de leeftijd 9 - 12 jaar. Het eerstvolgende Ardennenkamp zal zijn van 29 april t/m tot 4 mei 2024. Met een touringcar zullen we met de hele groep wederom naar Clervaux in het noorden van Luxemburg reizen. Het gaat een feestelijke week worden rond het thema “Paulus”. Hieronder volgt meer informatie over het kamp en verhalen van deelnemers en leiding die al eens meegingen.

Thema Paulus
Er wordt gewerkt aan een vierjaarlijkse catechese cyclus voor het Ardennenkamp zoals we dat ook bij het Duinenkamp vormgeven. Er is gekozen voor vier overkoepelende thema’s, namelijk MOZES, PETRUS, DAVID en PAULUS die elkaar afwisselen. Een kind kan maximaal vier jaar mee op Ardennenkamp en zal dan alle vier de thema’s meemaken. Het zijn “grote” thema’s waarbinnen kleine onderwerpen aan de orde kunnen komen. Het thema wordt uitgewerkt in dagelijkse catechesemomenten met Bijbelverhalen, toneelstukjes en uitleg door de Broeders. De thema’s Mozes, Petrus en David zijn geweest en komend jaar zal het dus Paulus zijn.

Goed om te benadrukken dat het kamp open staat voor alle kinderen, dus ook voor kinderen die niet katholiek of kerkelijk zijn. Er zijn vaker kinderen mee geweest waarvoor het katholieke geloof onbekend was en dat is prima verlopen. We nemen ze bij de hand en ze wandelen met ons.

Praktische informatie

 • Data: 29 april - 4 mei 2024 (in de week van de meivakantie dat alle scholen vrij geven)
 • Voor kinderen 9 - 12 jaar
 • Locatie: Gîte d’étape - Chalet scout
  Abbaye Saint-Maurice
  1, Place de l’Abbaye
  L-9737 Clervaux (Luxemburg)
 • Kosten: 120,-
  Kosten mogen nooit een belemmering zijn om deel te nemen.
  Er hoeft nog niet betaald te worden.
  Wanneer we zekerheid hebben dat het kamp kan doorgaan ontvangt u een betaalverzoek.

info

lvw@stjan.org
lvw387.wixsite.com/lvwstjanjongerenkamp/post/het-ardennenkamp-2023

organisatieCongregatie van Sint Jan
locatieGîte d’étape - Chalet scout, Abbaye Saint-Maurice 1, Place de l’Abbaye
plaatsClervaux
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl