Vandaag is maandag 15 april  

categorie categorie gebed
gebed
Bisdom Breda
(B Breda)

Bisdom Breda

Website E-mail

Postbus 90189
4800 RN Breda

Veemarktstraat 48
4811 ZH Breda

tel (076) 522 34 44

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 9 maart    Evangelie van 2024-03-09
begintijd10:30 uur
 titelEucharistische gebedsestafette Breda
beschrijving

De Raad van Europese Bisschoppenconferenties (CCEE) organiseert tijdens de Veertigdagentijd een gebedsestafette door Europa. Alle 39 Europese landen die aangesloten zijn bij de CCEE is gevraagd de mis op te dragen voor de synode en voor de slachtoffers van de oorlogen in Oekraïne en in het Heilige land.  De Nederlandse kerkprovincie is op zaterdag 9 maart aan de beurt.

Het gebed is op Aswoensdag, 14 februari van start gegaan in Albanië. Het gaat door heel Europa, en in Nederland wordt gebeden op 9 maart. De afsluiting vindt plaats op 28 maart in Hongarije. Het is voor de vierde keer dat de CCEE een dergelijke gebedsestafette, gericht op vrede, organiseert.

Meebidden voor vrede en voor de synode kan thuis, maar ook in alle Nederlandse bisdommen. Een eerste mis wordt ’s ochtends opgedragen in bisdom Den Bosch en de laatste missen voor de genoemde intenties vinden plaats in het Aartsbisdom Utrecht en bisdom Roermond. De volgorde is als volgt:

 • Bisdom Den Bosch
  8.30 uur mis in de St. Janskathedraal in ’s-Hertogenbosch. Celebrant: mgr. de Korte.
 • Bisdom Breda
  10.30 uur in de H. Trudokerk, Molenstraat 9, te Zundert, aansluitend aanbidding tot 12.00 uur. Celebrant mgr. Liesen (e/o pastoor H. van Geel).
 • Bisdom Rotterdam
  12.45 uur in de Kathedraal HH Laurentius en Elisabeth. Celebrant: mgr. Van den Hende. Voorafgaand aan de eucharistieviering is er vanaf 12.00 uur aanbidding van het Allerheiligste Sacrament.
 • Bisdom Haarlem-Amsterdam
  17.00 uur in de H. Mariakerk in Bussum. Celebrant: mgr. Hendriks.
 • Bisdom Groningen-Leeuwarden
  17.00 uur in de Sint-Jozefkathedraal, Engelse mis. Celebrant: pastoor Jellema.
 • Militair ordinariaat
  17.30 uur in de St. Antonius van Paduakerk in Maastricht. Celebrant: mgr. De Jong.
 • Aartsbisdom Utrecht
  19.00 uur in de St. Catharinakathedraal in Utrecht. Celebrant: kardinaal Eijk. Aansluitend aan de eucharistieviering is er aanbidding van het Allerheiligste Sacrament.
 • Bisdom Roermond
  19.00 uur in alle dekenale kerken van het bisdom.

24 uur voor de Heer
Omdat 9 maart deels samenvalt met de “24 uur voor de Heer” op 8 en 9 maart 2024, is er in sommige bisdommen aansluitend op de mis voor de synode en voor vrede tijd voor (eucharistische) aanbidding van het Allerheiligst Sacrament. Eucharistische aanbidding is een gebedsvorm binnen de Katholieke Kerk waarbij het Allerheiligste wordt aanbeden. Vaak gebeurt dat geknield voor een Hostie in een monstrans op een altaar.

De “24 uur voor de Heer” zijn sinds 2015 elk jaar onderdeel geweest van de Veertigdagentijd als voorbereiding op Pasen. In 2015 nam paus Franciscus het initiatief op in de bul Misericordiae vultus, waarin hij het Heilig Jaar van de Barmhartigheid afkondigde. Daarna is het elk jaar onderdeel geweest van de Veertigdagentijd als voorbereiding op Pasen.

info

www.rkkerk.nl/eucharistisch-gebedsestafette-door-europa-voor-vrede-en-voor-de-synode

www.ccee.eu/the-church-in-prayer-for-the-synod-and-for-peace-in-ukraine-and-the-holy-land/?lang=en

organisatieBisdom Breda
locatieH. Trudokerk, Molenstraat 9
plaatsZundert (Noord-Brabant)
postcode48
bisdomBreda
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl