Vandaag is zondag 19 mei
1e Pinksterdag
 

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerzaterdag 20 april    Evangelie van 2024-04-20
begintijd10:30 uur
eindtijd15:30 uur
 titelOndersteuningsdag Laudato Si’
beschrijving

De Laudato Si’ Alliantie Nederland organiseert een ondersteuningsdag voor vrijwilligers die klimaatverandering bespreekbaar willen maken in hun kerkgemeenschap. Op deze dag leren zij hoe samen met anderen de Scheppingsperiode te organiseren. Hiermee stimuleert de katholieke beweging voor verduurzaming de onderlinge verbinding en zorg voor de schepping in kerken.

Tips en handvatten
Jurijn Timon de Vos, coördinator Laudato Si’ Alliantie: “Veel vrijwilligers hebben een persoonlijke groene missie, maar voelen zich daarin vaak alleen. Wij willen er met deze dag aan bijdragen dat er verbindingen ontstaan in en tussen parochies. Hierdoor kan in parochies draagvlak ontstaan voor het ‘samen zorgen voor ons gemeenschappelijk huis’. De Scheppingsperiode in september is daarvoor een uitgelezen kans.”

Tijdens de ondersteuningsdag krijgen deelnemers tips en gespreksoefeningen. Dit doen we onder leiding van Rob Polet, van het Ignatiaans platform voor Spiritualiteit. Ook Stichting KlimaatGesprekken zal een workshop verzorgen.

In Laudato Si’ roept paus Franciscus steeds weer op om in dialoog te gaan: om met elkaar te spreken en samen een klimaatrechtvaardige samenleving vorm te geven. Door dat te doen omarmen we Laudato Si’ in onze parochies.

Praktische informatie

  • Datum: zaterdag 20 april 2024
  • Locatie: Sint Janscentrum, ’s-Hertogenbosch
  • Tijdstip: 10:00 uur inloop, aanvang 10:30 uur. Tot 15:30 uur.
  • Thema: Samen de Scheppingsperiode vormgeven
  • Kosten: Deze dag wordt kosteloos aangeboden door de Laudato Si’ Alliantie Nederland.
  • Aanmelden: Aanmelden is verplicht en kan via www.laudato-si.nl/event/ondersteuningsdag-laudato-si
  • Doelgroep: Iedereen met hart voor de schepping en de kerk.

info

www.laudato-si.nl/event/ondersteuningsdag-laudato-si

locatieSint-Janscentrum, Papenhulst 4
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl