Vandaag is zaterdag 18 mei  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 27 t/m zondag 28 april    Evangelie van 2024-04-27
(Koningsdag)
 titelInternationaal Gregoriaans Festival
beschrijving

Naar aanleiding van eerdere succesvolle samenwerkingen met dhr. Ignace Thevelein (diocesaan verantwoordelijke voor de kerkmuziek van het bisdom Brugge) – ontstond het idee om twee gezamenlijke concerten tijdens de Paastijd met “COLLEGIUM DE DUNIS” en “CUM JUBILO”, en met saxofoon- en serpentimprovisaties, te organiseren. Eén concert zal doorgaan in Brugge, en één concert in Watou.

Tijdens dit concert zal COLLEGIUM DE DUNIS een selectie van polyfone gezangen voor Pasen uit de Renaissance tijd en uit het hedendaags repertoire brengen, wat zal worden afgewisseld met Gregoriaanse gezangen gebracht door CUM JUBILO. Deze Gregoriaanse gezangen zullen gebracht worden in een oorspronkelijke Gregoriaanse versie en nadien in een herwerkte versie door componisten uit de Renaissancetijd.

  • zaterdag 27 april 2024 in Brugge
  • zondag 28 april 2024 in Watou

info

www.festivalwatou.be/nl

locatieWatou
plaatsPoperinge (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl