Vandaag is zondag 19 mei
1e Pinksterdag
 

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerzondag 21 april    Evangelie van 2024-04-21
 titelDiakenwijding Hans van Wichelen
beschrijving

Zondag 21 april wijdt aartsbisschop Luc Terlinden in de Sint-Romboutskathedraal in Mechelen Hans Van Wichelen tot permanente diaken. Hans is actueel lekenaalmoezenier bij Defensie en zal vanaf zijn wijding die opdracht verder vervullen als diaken.

Hans Van Wichelen is 46 jaar, gehuwd met Gaëlle en vader van Alexander en Maxime. Het gezin woont in Kalmthout. Sinds 1 juli 2021 is hij werkzaam als legeraalmoezenier. Daarvoor was Hans beroepsmilitair, tot hij in 2015 de overstap maakte naar het godsdienstonderwijs. Aan het Hoger Instituut Godsdienstwetenschappen in Antwerpen studeerde hij theologie en behaalde hij een extra diploma als godsdienstleerkracht voor het middelbaar onderwijs. Hans kende er vijf mooie jaren, maar toen hij vernam dat er een vacature was voor een militair aalmoezenier in de provincie Antwerpen, wakkerde dat zijn eerste liefde opnieuw aan.

Na intakegesprekken en examens keerde hij terug naar Defensie, dit keer als lekenaalmoezenier. Momenteel werkt Hans in militaire eenheden in Brasschaat, Tielen en Schaffen.

info
locatieSint-Romboutskathedraal, Onder-Den-Toren 12
plaatsMechelen (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl