Vandaag is maandag 17 juni  

categorie categorie Cursus
cursus
wanneervanaf woensdag 5 juni    Evangelie van 2024-06-05
(HH. Bonifatius en gezellen)
begintijd18:30 uur
eindtijd21:00 uur
 titelAlphacursus Zevenaar
beschrijving

Parochie Sint Willibrordus biedt geïnteresseerden gratis de Alpha Cursus aan. De Alpha Cursus is zowel voor jongeren als volwassenen. Voor IEDEREEN die iets meer wil weten over het christelijk geloof, die pas christen is geworden of die de basis van het eigen geloof (nog) eens wil doornemen. Tijdens die gesprekken komen bijvoorbeeld vragen aan bod als ‘Wie is Jezus? Waarom stierf Jezus? Bidden waarom en hoe doe je dat? Wie of wat is de Heilige Geest? En zo zijn er nog meer onderwerpen van belang.

De eerste Alpha Cursus groep start op woensdag 5 juni om 18.30 uur in het parochiecentrum, Kerkstraat 2 in Zevenaar. Er is parkeergelegenheid voor de kerk. Inloop vanaf 18.00 uur. Iedereen is welkom, gelovig en niet gelovig, kerkelijk en onkerkelijk! Elke zoeker mag vanuit zijn eigen belevingswereld deelnemen.

De start van een bijeenkomst is de maaltijd, een mooie manier om kennis te maken met elkaar en zo werken aan het opbouwen van een relatie. Later komt dan het geloofsgesprek aan bod. Tijdens gesprekken zijn deelnemers vooral zelf aan het woord. Na een korte inleiding wordt er in kleine groepjes gesproken over het zelfbeleefde geloof. Tenslotte gaat het over de wezenlijke onderwerpen van het christendom. Om 21.00 uur wordt de avond afgerond.

We willen graag starten met groepen van minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers. Het zou mooi zijn als we met zowel een groep volwassenen als met en een groep met jongeren kunnen starten. Heeft u interesse, lijkt het u wel mooi om samen met een groep mensen over uw geloof te spreken? Meldt u zich dan vóór dinsdag 28 mei a.s. aan bij het Centraal Secretariaat van de parochie: secretariaat@rkliemers.nl

Heeft u nog vragen? Die kunt u stellen aan pastoor Thanh Ta (06 – 12 62 47 51) of aan de heer Henk Rikkengaa (06 – 11 09 88 37).

info

Pastoor Thanh Ta
(06) 1262 4751

Dhr. Henk Rikkengaa
(06) 1109 8837

secretariaat@rkliemers.nl
www.rkliemers.nl

locatieParochiecentrum, Kerkstraat 2
plaatsZevenaar (Gelderland)
postcode69
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl