Vandaag is zondag 16 juni
Vaderdag (NL)
 

categorie categorie Politiek
politiek
wanneerwoensdag 29 mei    Evangelie van 2024-05-29
begintijd20:00 uur
 titelSander ’t Sas - Journalistiek en Politiek
beschrijving

Op 29 mei organiseert het bestuur van  CU in Alphen ad Rijn en SGP Christenunie Nieuwkoop een boeiende avond over journalistiek en politiek. Hoe gaan journalisten om met politici en omgekeerd. Ze hebben elkaar nodig, maar hoe zijn de verhoudingen.  

Sander ’t Sas, journalist bij het programma EenVandaag komt daar een lezing over geven. Boeiend voor alle lokale politici en politiek geïnteresseerden.

Praktische informatie

  • Datum: woensdag 29 mei
  • Plaats: Adventskerk Alphen a/d Rijn, Julianastraat 69
  • Tijd: 20:00 inloop, 20:15 uur aanvang. Na afloop hapje en drankje

Over Sander ’t Sas
Sander ’t Sas maakte als senior reporter onderzoeksrapportages en interviews voor TweeVandaag, het latere EenVandaag. Vanaf 2011 was hij politiek verslaggever in Den Haag. In 2014 startte hij voor NPO2 het onderzoeksjournalistieke programma Dossier EenVandaag dat door AVROTROS werd uitgezonden op NPO2.

In 2015 produceerde en regisseerde hij samen met Jan Born de documentaire Terug naar Faro. In 2017 produceerde en regisseerde hij samen met Simone Timmer de televisieseries ’Uit Europa’ en Ons belang voor NPO2. In 2023 maakte ’t Sas voor BNR Nieuwsradio de zesdelige podcast serie ’De Taxioorlog’, waarvoor hij werd genomineerd voor de Zilveren Reismicrofoon en de Dutch Podcast Award.

’Uit Europa’ wilde specifiek antwoord geven op de vraag: Waarom stemmen sommige mensen niet meer op de traditionele partijen, en brengen ze tegenwoordig hun stem uit op populistische partijen die vaak anti-EU en anti-immigratie zijn? Vaak gaat het hierbij om burgers die zich niet gehoord voelen; hun problemen worden niet erkend. Ze zijn daarom het vertrouwen in de overheid (en dus ook de traditionele partijen) kwijtgeraakt.

Sander was zestien jaar lang voorzitter Omroep bij de NVJ en is nu lid van het hoofdbestuur. Ook schrijft hij columns voor VillaMedia van de NVJ. Van 2014 tot 2019 was hij lid van de Raad van Toezicht van RNW Media.

info

a.vanaarle@nieuwkoop.christenunie-sgp.nl

locatieAdventskerk, Julianastraat 69
plaatsAlphen aan den Rijn (Zuid-Holland)
postcode24
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl