Vandaag is zondag 16 juni
Vaderdag (NL)
 

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzaterdag 25 mei    Evangelie van 2024-05-25
(Sint Urbanus)
begintijd11:00 uur
 titelOpening bedevaartseizoen Brielle
beschrijving

Op zaterdag 25 mei opent in Brielle het bedevaartseizoen. In een brief aan pastorale teams nodigt custos pastoor Jack Glas iedereen van harte uit voor een bedevaart naar het heiligdom van de Martelaren van Gorcum in deze stad: “We kijken met dankbaarheid terug op de inspirerende bijeenkomsten van vorig jaar. Tegelijkertijd kijken we met enthousiasme uit naar het nieuwe seizoen.”

Bij de opening van het bedevaartseizoen wordt de homilie verzorgd door mgr. Van Burgsteden s.s.s. “Dat stemt ons tot vreugde”, aldus custos Jack Glas. “De paters Sacramentijnen hebben als ideaal het mysterie van de eucharistie in heel haar volheid te beleven: zij wensen dat Jezus in de eucharistie gekend, aanbeden, gediend en bemind wordt door alle mensenharten (leefregel 1). Deze wens leefde ook bij de negentien Martelaren van Gorcum die om hun volharding in het geloof de marteldood stierven.” In de middag is er op 25 mei een lezing door drs. Ben Hartmann. Hij zal spreken over de negentien Martelaren van Gorcum, de weg van het lijden schilderen die ze hebben moeten gaan en hoe ze in alle angst en terreur hebben getuigd van hun geloof en Godsvertrouwen.

info

www.martelarenvangorcum.nl

locatieBedevaartskerk, De Rik 5
plaatsBrielle (Zuid-Holland)
postcode32
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl