Vandaag is maandag 15 april  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzondag 28 augustus 2011    Evangelie van 2011-08-28
(Sint Augustinus)
begintijd16:00 uur
 titelVicariale dag huwelijk en gezin
beschrijving

Op zaterdag 28 augustus 2011 zal er in Scherpenheuvel een vicariale dag worden georganiseerd die in het teken staat van het huwelijk en gezin. Dit initiatief, dat voor de eerste keer plaatsvindt, gaat uit van onze aartsbisschop Monseigneur André-Jozef Léonard.

Het is de bedoeling een positieve aanmoediging te geven aan alle gehuwden, die - ondanks de moeilijkheden van het leven - de trouw van hun huwelijksbelofte willen naleven. In de maatschappij en de tijdsgeest waarin we vandaag leven, betekent deze trouw aan het gegeven ja-woord vaak dat de huwelijksboot lijnrecht tegen een forse wind moet invaren, en van sommige opvarenden soms ware heldenmoed vereist.

Concreet betekent dit dat er door Mgr. Léonard een Eucharistieviering zal worden opgedragen waarin de huwelijksbeloften kunnen worden hernieuwd. Ook zullen alle kinderen, ook zij die nog geboren moeten worden, worden gezegend.

Na de viering kunnen er tevens een aantal initiatieven bekend gemaakt die gezinsondersteunend zijn. Er zal in de Mariahal plaats zijn om gebedsgroepen, opvoedingspojecten, boeken... voor te stellen.

Programma

16u H. Mis opgedragen door Mgr. Léonard met hernieuwing van huwelijksbeloften en kinderzegen.

Picknick (zelf mee te brengen of op voorhand te bestellen, drank kan aangekocht worden ter plaatse).

Tijdens de picknick kan kennis gemaakt worden met ondersteunende projecten.

Je kan op voorhand broodjes en drank bestellen aan 7 euro per persoon (drank inbegrepen) op dit rekeningnummer: BE37 9730 2961 3528 met vermelding: “Picknick Scherpenheuvel + aantal personen” ter attentie van:

Hilde Somers, Molenlei 4b, 2861 Onze-Lieve-Vrouw-Waver

Indien je zelf een eigen picknick meebrengt, kan je ter plaatse drank aankopen voor 2,5 euro per persoon met keuze tussen thee, koffie, water, bruiswater, limonade & cola.

We hopen u en uw gezin die dag te verwelkomen!

Priesters zijn van harte welkom om te concelebreren. Gelieve hiervoor te bellen op 0483 46 47 36 of een mail te sturen naar info@vierhetleven.be

Zingen
Vóór de Viering van het Leven bent u uitgenodigd mee te komen zingen en repeteren om 14.00 uur, ook in de Mariahal, onder leiding van Vincent Kemme, vincent.kemme@gmail.com , 0474 771 971. Meldt u aan en stuur hem een mailtje: hoe meer stemmen, hoe meer vreugd!

info

0483 / 46 47 36
info@vierhetleven.be
www.vierhetleven.be​

locatieMariahal
plaatsScherpenheuvel (België)
doelgroepGezin Gezin
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl