Vandaag is donderdag 29 februari  

categorie categorie Bezinning
bezinning
Kinderen bidden voor Kinderen
(KBVK)

Kinderen bidden voor Kinderen

Website E-mail

Programma’s en materialen om kinderen te leren bidden voor kinderen die ziek zijn of die om andere reden gebed extra nodig hebben. Vaak in combinatie met kinderactiviteiten met kaarten maken voor deze kinderen.

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 6 oktober 2012    Evangelie van 2012-10-06
begintijd14:30 uur
eindtijd16:30 uur
 titelKinderen bidden voor kinderen
beschrijving

Op zaterdag 6 oktober 2012 zijn alle kinderen uit de regio ’s-Hertogenbosch uitgenodigd om kaarten te maken en samen te bidden voor kinderen die ziek zijn. Bij het hele programma zijn (groot)ouders van harte welkom. Deelname is gratis.

Een bijzondere en sfeervolle middag, geheel gericht op kinderen. Met de grote rozenkrans of flambouwen lopen in de processie. Of in de Mariakapel kaarsen aansteken, rozen bij Maria neerzetten, een gebedje voorlezen. Samen zingen en bidden, en na afloop een kleurrijk boekje met gebedjes en een kaart voor thuis.

Programma
Om 14.30 uur kaarten maken en een traktatie in het Sint-Janscentrum, Papenhulst 4. Daarna in processie met muziek en zang over de Parade naar de Sint-Janskathedraal. Het programma eindigt om 16.30 uur in de kapel van de Zoete Moeder.

Kaarten voor zieke kinderen
Als je ziek bent is het leuk om een kaart te krijgen. Anderzijds is het een concrete en leuke manier voor kinderen om iets te doen voor een ziek kind.

Het Bisdom Den Bosch is blij dat kinderen zich willen inzetten voor zieke kinderen en staat er helemaal achter.  Aandacht hebben voor mensen die het moeilijk hebben is natuurlijk typisch Christelijk.

Daarom een oproep aan kinderen: doe mee!

Thuis kan al begonnen worden met kaarten die gedownload kunnen worden van de website www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl

Aanvragen van kaarten en gebed
Kent u een kind, klein of groot, dat wel wat extra gebed kan gebruiken? Mail dan zijn of haar voornaam naar  kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com  
Na afloop wordt dan contact met u opgenomen, zodat u de kaarten en een leuke attentie aan dit kind kunt geven.

Waarom dit evenement? 
Het is goed om te bidden voor iemand die het moeilijk heeft. Al eeuwenlang ervaren mensen de kracht van het gebed. Ook in onze tijd is het goed om kinderen kennis te laten maken met het gebed op voorspraak van Maria. Op 6 oktober kan dit op een leuke manier  samen met andere kinderen. En meteen een ziek kind ermee helpen.

Voor wie bedoeld?
Voor alle kinderen van de basisschool.  Kinderen die dit voorjaar of eerder hun 1ste H. Communie hebben gedaan, worden met name uitgenodigd. Het wordt een gezellige middag en een leuke gelegenheid om wat ze geleerd hebben over Jezus in de praktijk te brengen.

Hulp gevraagd
De organisatie is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die mee willen helpen om dit initiatief gericht op kinderen verder uit te bouwen. Mocht u meer hierover willen weten, of willen helpen op 6 oktober, dan horen we dat graag via kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com
U kunt ook bellen met het Secretariaat van Parochie H. Maria en H. Johannes: (073) 613 03 14

info

Secretariaat
(073) 613 03 14

Organisatie
Marjolein Heijs
(073) 52 11 956

kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com
www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl

organisatieKinderen bidden voor Kinderen
locatieSint-Janscentrum, Papenhulst 4 en daarna de Sint-Janskathedraal
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl