Vandaag is zondag 5 juli  

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerzondag 23 juni 2019    Evangelie van 2019-06-23
begintijd10:15 uur
 titelPausmis Nederlandse Bisschoppenconferentie
beschrijving

Traditiegetrouw zal op zondag 23 juni, op het Hoogfeest van het Allerheiligst Lichaam en Bloed van Christus, de Heilige Mis van 10.15 uur speciaal opgedragen worden bij gelegenheid van de zesde verjaardag van de pauskeuze van paus Franciscus. Paus Franciscus, geboren als Jorge Mario Bergoglio, werd op 13 maart 2013 gekozen tot 265ste opvolger van de Heilige Apostel Petrus. de Pauskeuze worden gevierd in de kerk van de H. Jacobus de Meerdere aan de Parkstraat. In eerdere jaren werd de Pauskeuze gevierd op een zondag in de buurt van de echte datum van de pauskeuze. Maar sinds enige jaren is dit vast gezet op een zondag eind juni of begin juli.

Bijzonder feestelijke Hoogmis

De Pauskeuze mis is een bijzonder feestelijke Hoogmis, waarbij Mgr van den Hende de hoofdcelebrant is en waarbij de pauselijke nuntius in Nederland, Mgr Aldo Cavalli en leden van het Nederlandse episcopaat zullen concelebreren. De koren Cantemus Domino en Gli Ucelli zullen, met medewerking van vier koperblazers en een paukenist, deze Hoogmis opluisteren met de Missa Sine Nomine van H. Strategier en de Marche Pontificale van Ch. Gounod. Dirigent is Richard Ram; organist Carel Cames van Batenburg. Ook het gilde van St. Antonius uit St. Anthonis zal deze plechtigheid opluisteren.

Verbondenheid met de Wereldkerk
Met deze jaarlijkse viering van de Pauskeuze  wordt naast de dankbaarheid voor onze  huidige paus Franciscus ook de verbondenheid met de Wereldkerk tot uitdrukking gebracht. Komt u dit feest meevieren? U bent van harte welkom. De kerk is open vanaf 9.40 uur.

info

www.rkdenhaag.nl/pausmis-op-23-juni-a-s

locatieSint Jacobus de Meerderekerk, Parkstraat 65A
plaatsDen Haag (Zuid-Holland)
postcode25
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl