Vandaag is zaterdag 30 mei  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneervrijdag 7 t/m dinsdag 11 juni 2019    Evangelie van 2019-06-07
 titelVoetbedevaart Parijs - Chartres
beschrijving

Graag willen wij je uitnodigen om in het Pinksterweekend deel te nemen aan de jaarlijkse voetbedevaart van Parijs naar Chartres.

Op zaterdag 8, zondag 9 en maandag 10 juni 2019 wordt voor de 37e keer de Parijs-Chartres pelgrimage gelopen. Aan deze driedaagse pelgrimage van in totaal 100 kilometer, waarvan de oorsprong teruggaat tot de twaalfde eeuw en die voert van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal van Parijs (Cathédrale Notre-Dame de Paris) naar de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal van Chartres (Cathédrale Notre-Dame de Chartres), nemen elk jaar duizenden enthousiaste bedevaartgangers van over de hele wereld deel (in 2018 waren wij met 13.000 pelgrims). De deelnemers lopen mee in afdelingen (chapitres) per land, regio of parochie van ongeveer 20-60 personen.

De bedevaart gaat van hartje Parijs door het glooiende Noord-Franse platteland naar Chartres. De bedevaart is zonder meer fysiek een uitdaging, een indrukwekkende gang door de prachtige heuvelachtige Franse velden en bossen bovendien, maar vooral een indringende katholieke geloofservaring. De pelgrimage rondom Pinksteren is mariaal en missionair. Zij brengt allen die het sociale koningschap van Christus willen bevorderen bijeen en biedt ieder persoonlijk de gelegenheid zijn of haar roeping als kind van God te verdiepen. Tijdens de bedevaart worden de Missen in de buitengewone vorm van de Romeinse ritus gecelebreerd.

De bedevaart wordt georganiseerd door de Franse organisatie Notre-Dame de Chrétienté. Deze organisatie kan bogen op een lange ervaring en de bedevaart is goed georganiseerd. De Parijs-Chartres pelgrimage is niettemin ook sober. Ofschoon je bagage onderweg in vrachtwagens wordt vervoerd van kampement naar kampement, eventuele uitvallers door bezemwagens worden opgepikt en er zowel onderweg als op het kampement ruim professionele medische ondersteuning voorhanden is, dragen deelnemers bijvoorbeeld zelf zorg voor (het opzetten en afbreken van hun) tenten en voedsel en bestaat het dagelijks opfrissen enkel uit stromend koud water (met hooguit voor dames wat extra faciliteiten).

Dit jaar zal ook een Nederlandse afdeling meelopen. Wij nodigen jou hierbij van harte uit met ons deel te nemen aan de Parijs-Chartres pelgrimage onder Nederlandse vlag.

Wie zijn wij?
Wij zijn een groep enthousiastelingen die de bedevaart eerder hebben gelopen en die deelname uit eigen ervaring van harte kunnen aanbevelen. Sinds 2017 organiseren wij de deelname vanuit Nederland aan deze bedevaart.

Wat bieden wij?
De reis is globaal gelijk zijn aan de afgelopen jaren en bestaan uit:

  • Vervoer met huurbusjes van Nederland naar Parijs op vrijdag 7 juni 2019 (opstapplaatsen op meerdere, nader bekend te maken locaties in Nederland)
  • Hotelovernachting in een budgethotel van vrijdag 7 juni op zaterdag 8 juni 2019 (op basis van gedeelde kamers)
  • Inschrijving voor de pelgrimage
  • Hotelovernachting in een budgethotel van maandag 10 juni op dinsdag 11 juni 2019 (op basis van gedeelde kamers)
  • Vervoer met huurbusjes van Chartres naar Nederland op dinsdag 11 juni 2019

De kosten voor de reis bedragen € 190 voor volwassenen en € 160 voor kinderen/jongeren (jonger dan 18 jaar).

Wij zullen ernaar streven de kosten zo laag (en deelname voor iedereen dus zo laagdrempelig) mogelijk te houden. Onze ervaring leert dat de genoemde hotelovernachtingen direct voor en na de bedevaart welkome comfort bieden. Op zaterdag 8 juni 2019 bijvoorbeeld begint de bedevaart in Parijs zeer vroeg om 05.30 uur en op maandag 10 juni 2019 is de bedevaart pas relatief laat afgelopen. Om zoals gezegd de kosten laag te houden, slapen drie of vier bedevaartgangers gezamenlijk op een kamer.

info

www.ecclesiadei.nl/chartres

locatie
plaatsParijs (Frankrijk)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl