Vandaag is maandag 6 mei  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzondag 16 juni 2019    Evangelie van 2019-06-16
(Heilige Drieëenheid / Vaderdag (NL))
begintijd13:30 uur
 titelMgr. Schravenwandeling
beschrijving

Drie jaar geleden werd in Lottum het zogeheten Schravenpad ontwikkeld, ter herinnering aan de in Lottum geboren en in China vermoorde bisschop Schraven. Sindsdien is er jaarlijks een Mgr. Schravenwandeling. De start is om 13.30 uur bij De Rozenhof in het centrum van Lottum.

Via natuurgebied het Schuitewater gaat de tocht naar Broekhuizenvorst waar de Mgr. Schravenkapel in de kerk wordt bezocht en aan de hand van een levensgroot kunstwerk het dramatische levensverhaal van deze bisschop wordt verteld. Mgr. Frans Schraven leefde van 1873 tot 1937 en werd met zijn gezellen door het Japanse leger vermoord vanwege zijn bescherming van vrouwen.

Via Broekhuizen gaat de wandeling langs de Maas terug naar Lottum. De totale lengte is 13 kilometer en de tocht duurt (inclusief rustpauze) zo’n drie uur. Opgave is niet nodig.

info

info@mgrschraven.nl
www.mgrschraven.nl

locatieDe Rozenhof, Markt 2
plaatsLottum (Limburg)
postcode59
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl