Vandaag is zaterdag 26 september  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneervrijdag 24 t/m zondag 26 april    Evangelie van 2020-04-24
begintijd17:30 uur
eindtijd16:00 uur
 titelGezinsweekend 2020 *UITGESTELD*
beschrijving

Het gezinsweekend wordt uitgesteld naar 11 t/m 13 december 2020.

Voor de drieëntwintigste keer gaat de Stichting Katholieke Gezinsweekenden (SKG) een gezinsweekend houden. Dit jaar opnieuw op de nieuwe locatie, in SOMEREN! “Wat een goede keuze”, aldus een van de ouders. “Schitterende accommodatie, met heerlijke kamers, fijn sanitair en een prachtig buitenverblijf, waar je ook heerlijk overdekt buiten kan zitten.”

Dit jaar komen we samen rond het thema:

“Heer, naar wie zouden wij gaan?”

(Uw woorden zijn woorden van eeuwig leven en wij geloven
en weten dat Gij de Heilige Gods zijt. - Joh. 6, 68.69)

Vragen wij ons wel eens af waar of naar wie we zouden moeten gaan als we Jezus niet zouden kennen? Het is voor ons misschien wel zelfsprekend dat wij volgeling van Jezus zijn, maar hebben ook wij echt de bewuste keuze gemaakt voor Jezus, zoals Simon Petrus dit in zijn antwoord aan Jezus doet?

Maar het katholieke gezinsweekend gaat niet alleen over inhoudelijke en spirituele verdieping. Ook kun je hier even heerlijk ‘katholiek opladen’ met andere gezinnen. Of, zoals een moeder zei: “Het is echt een verrijking om onze kinderen te zien voetballen, bidden en zingen met vriendjes en vriendinnetjes die ook geloofsgenootjes zijn. Hier ontbijten we met andere ouders die dezelfde levensvragen hebben als wij. Die tegen dezelfde dingen aanlopen. Het is fijn om dat hier te delen. Om van elkaar te leren en als gezin samen te groeien in een heel gezellig en inspiratievol weekend.”

Spreker
Voor dit weekend hebben we Rector Patrick Kuipers uit Utrecht uitgenodigd om ons uit te leggen wat het betekent om een radicale keuze voor Jezus te maken. Hij bespreekt met ons of we ons van de opdracht bewust zijn dat ook wij de roeping hebben om de Blijde Boodschap uit te dragen. En ook hoe we dat kunnen doen naar onze kinderen en onze omgeving. Op zondag gaat kapelaan Luc Simons in op de vraag welke zending we als ouders hebben om van onze kinderen goede christenen te maken.

Programma
Vrijdagmiddag 24 april, het eerste weekend van de meivakantie, starten we om 17.30 uur. Vanaf deze tijd ben je welkom en tot 19.00 uur heb je de tijd om eventueel een bescheiden broodmaaltijd te gebruiken. Je mag ook onderweg of thuis iets eten. Om 19.00 uur begint het programma officieel. Zaterdag en zondag vieren we de H. Mis en is er tijd voor aanbidding en biecht. Ook zal een groot deel van de zaterdagmiddag worden gevuld met sport en spel en een vossenjacht voor alle leeftijden. Dan is er ook gelegenheid om onderling verder te spreken over het thema of wat ons in ons geloof bezighoudt. ’s Avonds hebben we aansluitend op het programma aanbidding, waarna we er nog een gezellige avond van maken! Zondag 26 april is alweer de laatste dag en om ongeveer 16.00 uur zal het gezinsweekend worden afgesloten.

Baby’s, kinderen en jongeren
Voor de allerkleinsten zal er een crèche zijn. De kinderen en jongeren worden begeleid in verschillende leeftijdsgroepen en wel door een team enthousiaste vrijwilligers, waaronder een aantal religieuzen van verschillende congregaties. Ook voor hen zal het thema ‘Heer, naar wie zouden wij gaan?’ de rode draad zijn dit weekend. Daarnaast zijn er voor deze leeftijdscategorieën veel ontspanningsmogelijkheden en zal er gelegenheid zijn voor goede onderlinge gesprekken.

Ontspanning
Elke dag worden er de nodige ontspanningsmomenten ingelast. Op zaterdagmiddag is er sport en spel en elke avond kunnen we elkaar ontmoeten onder het genot van een hapje en drankje. Ook zullen Samuel Advies en uitgeverij Betsaida dit weekend aanwezig zijn met een boekenstand.

Aanmelden
Meld je nu aan via: www.katholiekegezinnen.nl
Kosten: € 245 per gezin.
De bijdrage mag nooit een belemmering zijn voor deelname!
Indien mogelijk wordt een extra gift bijzonder gewaardeerd.
Om zeker van deelname te zijn is het goed je spoedig op te geven.

info

(06) 53 41 93 86
info@katholiekegezinnen.nl
www.katholiekegezinnen.nl

locatieGroepsaccomodatie De Hoof, De Hoof 18
plaatsSomeren (Noord-Brabant)
postcode57
bisdomDen Bosch
doelgroepGezin Gezin
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl