Vandaag is dinsdag 22 september  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Bisdom Den Bosch
(B Den Bosch)

Bisdom Den Bosch

Website E-mail

Postbus 1070
5200 BC Den Bosch

Parade 11
5211 KL Den Bosch

tel (073) 6125488
fax (073) 6136850

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdonderdag 13 februari    Evangelie van 2020-02-13
begintijd19:00 uur
 titelVerdiepingsavond - Verhef je hart
beschrijving

“Verhef je hart, en niet je telefoon om foto’s te maken!” zo sprak paus Franciscus de gelovigen toe tijdens een van zijn toespraken over de Mis. De Eucharistie is het hart van het geloofsleven. Toch kan het soms moeilijk zijn om de Mis te begrijpen en te beleven. Paus Franciscus heeft daarom een reeks catecheses gehouden over de Mis.

Dr. Samuel Goyvaerts schreef hier een boekje over en komt ons erover vertellen tijdens de gezamenlijke verdiepingsavond van Katholieke Studenten Nijmegen en Jong Bisdom Den Bosch. De Vlaamse dr. Goyvaerts (1986) is universitair docent Liturgiewetenschap aan de Tilburg School of Catholic Theology.

Om 19.00 uur is er de mogelijkheid deel te nemen aan de Mis in de Maria Geboortekerk. Vanaf 19.30 uur is er inloop met koffie en thee. De avond start om 20.00 uur. Nadien is er gelegenheid om te borrelen.

Iedereen is van harte welkom!

JBDB on Tour
JBDB on Tour is een initiatief van Jong Bisdom Den Bosch! Een aantal verdiepingsavonden voor jongeren (16-30 jaar) - al reizend langs de grote steden in ons bisdom en - al reizend met elkaar op zoek naar inspiratie en onze passie, naar datgene waar ons hart sneller van gaat kloppen: onze Hartstocht! Het thema van dit JBDB-jaar.

Deze laatste verdiepingsavond wordt in samenwerking met KSN georganiseerd. KSN heeft met enige regelmaat een verdiepingsavond, genaamd Collegetour, op het programma staan, alwaar zij zich verdiepen in een bepaald onderwerp. De reis ’verhef je hart’ zullen we deze avond samen aan gaan!

N.B.: Met je aanmelding geef je Jong Bisdom Den Bosch & KSN toestemming om foto’s te maken waar je zichtbaar op staat (en mogelijk te gebruiken voor promotie van toekomstige activiteiten). Als je hier bezwaar tegen hebt, laat dat op de avond zelf even weten.

info

www.facebook.com/events/621890075220762
www.katholiekestudentennijmegen.nl
www.jongbisdomdenbosch.nl

organisatieBisdom Den Bosch
locatieHeilige Maria Geboortekerk, Berg en Dalseweg 40
plaatsNijmegen (Gelderland)
postcode65
bisdomDen Bosch
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl