Vandaag is zaterdag 18 januari  

categorie categorie processie
processie
wanneerwoensdag 14 augustus 2019    Evangelie van 2019-08-14
(Heilige Maximiliaan Kolbe)
begintijd18:00 uur
 titelMaria Tenhemelopneming Antwerpen
beschrijving

Op woensdag 14 augustus gaat Mgr. Johan Bonny, bisschop van Antwerpen, in de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal voor in de openingsviering.

Om 18 uur begroet de bisschop het genadebeeld van Onze-Lieve-Vrouw van Antwerpen in de Onze-Lieve-Vrouwekapel van de kathedraal, gevolgd door een processie met het beeld rond de kathedraal, via het westportaal aan de Handschoenmarkt, de Blauwmoezelstraat, Lijnwaadmarkt, Melkmarkt, Sint-Pieterstraat, Groenplaats, Jan Blomstraat en Handschoenmarkt. Verschillende kapellen en broederschappen nemen deel aan de viering, alsook anderstalige katholieke gemeenschappen uit het bisdom Antwerpen.

Na afloop van de processie wordt het beeld tot bij het hoofdaltaar gedragen. Bij regenweer vindt de processie binnen in de kathedraal plaats. In de kathedraal worden monitors opgesteld zodat wie slecht te been is ook zittend via de schermen de processie kan volgen.

Aansluitend bij de processie volgt een Eucharistieviering, die de bisschop concelebreert met de kanunniken van het kapittel.

De viering wordt opgeluisterd door het Antwerps Kathedraalkoor onder leiding van kapelmeester Sebastiaan van Steenberge, aan het orgel Peter Van de Velde, organist-titularis.

info

www.kerknet.be

locatieOnze-Lieve-Vrouwekathedraal, Groenplaats 21
plaatsAntwerpen (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl