Vandaag is vrijdag 25 september  

categorie categorie Bezinning
bezinning
Franciscaanse Beweging

Franciscaanse Beweging

Website E-mail

vd Does de Willeboissingel 11
5211 CA  ’s-Hertogenbosch

(073) 613 13 40

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 28 februari t/m zondag 1 maart    Evangelie van 2020-02-28
begintijd19:30 uur
eindtijd16:00 uur
 titelLieverlede weekend IV
beschrijving

De Franciscaanse Beweging biedt onder de naam ‘Lieverlede’ een bezinningsjaar van vijf weekenden voor mensen die een pas op de plaats willen maken om hun levensweg tot nu toe te overzien.

De eerstvolgende clyclus van vijf weekenden start in oktober 2019 en eindigt in april 2020. Elk weekend is een verdieping van het voorgaande. De weekenden zijn niet los van elkaar te volgen.

Centraal thema in de cyclus is ‘de spirituele weg’, waarbij geraakt worden, verlangen, thuiskomen en innerlijk kompas kernwoorden zijn. De weekendthema’s worden uitgewerkt met behulp van creatieve werkvormen zoals bibliodrama, beweging en expressie, werken met kleur en dans. Lieverlede is nadrukkelijk een jaar in gelovig perspectief. Het is een persoonlijke leerweg die erop gericht is om te ervaren hoe de eigen leefsituatie vindplaats van God kan zijn. Er wordt gebruik gemaakt van verworvenheden en wijsheid uit de psychosynthese, de christelijke traditie en (in het bijzonder) de spiritualiteit van Franciscus en Clara.

Dit jaar worden de weekenden gehouden in het klooster van de minderbroeders Franciscanen in Megen. De weekenden beginnen op vrijdagavond 19.30 uur en eindiggen op zondagmiddag om 16.00 uur. Per groep kunnen maximaal acht mensen deelnemen. Na aanmelding vindt een intakegesprek plaats, alvorens deelname definitief bevestigd wordt.

Data
18-20 oktober 2019
6-8 december 2019
10-12 januari 2020
28 februari-1 maart 2020
17-19 april 2020

Kosten
€ 745,- (all-in voor vijf weekenden, € 145,- per weekend). Voor minderdraag-krachtige mensen is een reductie op de kostprijs aan te vragen via de coördinator, Heileen Holman.

Begeleiding
Marja Heuzeveldt en Heileen Holman

info

(06) 29 59 77 80
lieverlede@heileenholman.nl

info@franciscaansebeweging.nl
www.franciscaansebeweging.nl

organisatieFranciscaanse Beweging
locatieFranciscanen, Kloosterstraat 6
plaatsMegen (Noord-Brabant)
postcode53
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl