Vandaag is maandag 1 juni
2e Pinksterdag
 

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
Kinderen bidden voor Kinderen
(KBVK)

Kinderen bidden voor Kinderen

Website E-mail

Programma’s en materialen om kinderen te leren bidden voor kinderen die ziek zijn of die om andere reden gebed extra nodig hebben. Vaak in combinatie met kinderactiviteiten met kaarten maken voor deze kinderen.

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 5 oktober 2019    Evangelie van 2019-10-05
begintijd14:30 uur
eindtijd16:30 uur
 titelKinderen bidden voor Kinderen bij Maria
beschrijving

Op de eerste zaterdag van de oktobermaand, zaterdag 5 oktober, zijn in het bijzonder alle kinderen (ca 6 -11 jaar) uit de pastorale eenheid H. Maria en H. Johannes Evangelist welkom bij de jaarlijkse kindermiddag Kinderen bidden voor Kinderen in de Bossche Sint-Janskathedraal. Ook als je van buiten de parochie komt, ben je natuurlijk van harte welkom.

Kaarten maken voor zieke kinderen
Eerst maken we kaarten voor zieke kinderen en daarna vragen we aan Moeder Maria om voor deze en alle kinderen te zorgen. We starten om 14.30 uur in de Sint-Janskathedraal van ’s-Hertogenbosch bij de ‘Goede Herder’ – dat is de ruimte tegenover de sacristie achter in de kathedraal. Daarna gaan we naar de Mariakapel. Rond 16.30 uur zijn we klaar.

De jeugdharmonie St Cicilia uit Rosmalen is erbij en in de Mariakapel kun je de liedjes en gebedjes meelezen op een scherm.

Vooraf kan iedereen die dat wil, via de site, opgeven voor welk kind we zullen bidden. Het kan een ziek (klein)kind zijn, een buurmeisje dat het moeilijk heeft, vluchtelingenkinderen die de taal moeten leren enz.

Tien Jaar
Kinderen bidden voor Kinderen
bestaat dit jaar tien jaar. De kindermiddag op de eerste zaterdag van oktober is ooit de eerste activiteit geweest. Het is fijn om met kinderen iets moois te maken voor een kind dat het moeilijk heeft. En het is heel waardevol kinderen mee te nemen in het gebed tot Moeder Maria, zodat ze er vertrouwd mee raken hun blijdschap en zeker ook hun zorgen voor zichzelf en anderen met Maria te delen. Zij zal ze, als onze Hemelse Moeder, met extra liefde bij Jezus brengen.

info

www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl

organisatieKinderen bidden voor Kinderen
locatieSint-Janskathedraal, Torenstraat 16
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl