Vandaag is woensdag 15 juli  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneermaandag 23 september 2019    Evangelie van 2019-09-23
(Heilige Linus)
begintijd20:00 uur
 titelCabaretiers en andere predikers
beschrijving

Wat heb je te zeggen? En wat wil je betekenen? Over die vragen zijn vier cabaretiers en vier predikers met elkaar in gesprek.

Wat heb je te zeggen? En wat wil je betekenen? Over die vragen zijn vier cabaretiers en vier predikers met elkaar in gesprek. Op maandagavond 23 september geven ze hun indrukken terug, in de Verkadefabriek in Den Bosch.

Cabaret is geliefd in Nederland. Met een mix van verhaal, spel en zang trekken veel cabaretiers volle zalen. Ze zetten mensen aan het denken, spelen een rol in het publieke debat.

De Koningstheateracademie in Den Bosch (een HBO-opleiding voor cabaretiers, sinds 1999), en de Orde der Predikers (of dominicanen, sinds 1216) gaan een bijzondere samenwerking aan. Vier predikers en vier cabaretiers zijn in koppels met elkaar in gesprek over wat hen beweegt, wat ze te zeggen hebben en wat ze willen betekenen? Dat doen ze in een gepolariseerde cultuur waarin grote thema’s spelen, maar waarin het gesprek over wat waar, echt en mooi is soms maar moeizaam wordt gevoerd.

De cabaretiers

  • Minou Bosua
  • Thijs van de Meeberg
  • Patrick Nederkoorn
  • Kiki Schippers

De predikers

  • Erik Borgman
  • Jozef Essing
  • Richard Steenvoorde
  • Holkje van der Veer

Ze ontmoeten elkaar een aantal keer gezamenlijk en in koppels, in theater en kerk, in klooster, op school en aan tafel.

Op maandagavond 23 september geven ze hun indrukken terug, in de Verkadefabriek in Den Bosch, in de vorm van een conference, preek, lied of overweging. Kaartjes kosten € 16

info

info@dominicanen.nl

locatieVerkadefabriek
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl