Vandaag is zaterdag 19 september  

categorie categorie Reis
reis
VNB

VNB

Website E-mail

VNB is al in 1883, als eerste Nederlandse bedevaart­organisatie, gestart met het organiseren van bedevaarten en kan dus bogen op een ruime ervaring.

VNB is officieel erkend door de Nederlandse bisschoppen­conferentie.

Tel. algemeen (073) 681 81 11
Fax (073) 681 81 10

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 7 t/m donderdag 12 december 2019    Evangelie van 2019-12-07
 titelZesdaagse inspiratiereis Rome
beschrijving

Als voorbereiding op Kerstmis organiseert VNB in de Adventstijd een inspiratiereis naar Rome. We laten ons inspireren op de plaats waar de wortels liggen van het katholieke geloof tijdens een betekenisvolle tijd van het jaar. Ga jij met ons mee van 7 t/m 12 december?

Rome, de Eeuwige Stad, een inspiratiebron en een ware beleving voor iedere pelgrim. Rome is ruim 3000 jaar geleden ontstaan. Of je nu jong of oud bent, tijdens een bezoek aan de Eeuwige Stad zie je de pilaren van de onze Westerse beschaving niet alleen, je kunt ze ook voelen. Opgebouwd door de romeinen is Rome inmiddels uitgegroeid tot mondaine wereldstad en de hoofdstad van Italië. Geen stad ter wereld kent even veel cultuur en geschiedenis als Rome.

Programma
In het programma staat ‘betekenisvol ontmoeten’ centraal: ontmoetingen met jezelf, ontmoetingen met een ander, ontmoetingen met die Ander. Tijdens de inspiratiereis wordt o.a. het Vaticaan bezocht met de imponerende Sint-Pieter en het Sint-Pietersplein. We vieren de eucharistie in de Friezenkerk en ontmoeten paus Franciscus bij het Angelus en de audiëntie.

De andere hoofdbasilieken van Rome: de Santa Maria Maggiore, de Sint-Jan van Lateranen en de Paulus-Buiten-de-Muren worden bezocht. Algemene toeristische highlights zoals het Pantheon, Piazza Navona en de Trevi-fontein zijn ook opgenomen in het programma.

In dit programma hebben wij tijd gereserveerd zodat jij op eigen gelegenheid de stad kan verkennen. Winkelen, sfeer proeven op een van de vele Italiaanse piazza’s of genieten van een Italiaans wijntje of vers Italiaans softijs op een van de vele terrasjes. Wat heeft jouw voorkeur?

info

(073) 681 81 11
info@vnb.nl
www.vnb.nl/pelgrimsreizen/reis_boeking?reizID=1541

organisatieVNB
locatie
plaatsRome (Italië)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl