Vandaag is dinsdag 7 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 30 november 2019    Evangelie van 2019-11-30
begintijd17:00 uur
 titelEvensong - Roden Girl Choristers
beschrijving

In de serie Muziek op Zaterdag zal op zaterdag 30 november a.s. om 17.00 in de Grote Kerk te ’s-Hertogenbosch de vierde evensong van 2019 plaatsvinden. Het is de laatste van dit jaar, maar zeker niet de minste! Deze evensong wordt verzorgd door het topkoor de Roden Girl Choristers o.l.v. Sonja de Vries dat dit jaar voor de tweede keer te gast is in de Grote Kerk. De begeleiding op het Bätz-orgel is in handen van toporganist Sietze de Vries.

Het meisjeskoor, de Roden Girl Choristers, bestaat sinds september 2000 en is onderdeel van de Stichting Koorschool Noord Nederland. De dynamische groep meiden heeft inmiddels een klinkende reputatie verworven. Geschoeid op Anglicaanse leest, wordt het koor geïnspireerd door het heldere, strakke, open klankidioom van de Engelse jongens- en meisjeskoren. Ook wat repertoirekeus betreft vormt de Anglicaanse koortraditie een onuitputtelijke bron van inspiratie voor het koor dat op topniveau musiceert. Met grote regelmaat onderneemt het koor studiereizen naar Engeland en vinden er uitwisselingen plaats met de koren van St. John’s College, Cambridge en het University Choir van St. Andrews. Het draagt allemaal bij aan de muzikale vorming van de choristers! Inmiddels heeft het koor op alle belangrijke concertpodia in Nederland opgetreden en zong het koor voor Radio 4, de IKON en de EO.

De van oorsprong uit Zuid-Afrika afkomstige Sonja de Vries is artistiek leider van de Roden Girl Choristers. Zij is sinds 2008 verbonden aan de Stichting Koorschool Noord Nederland en werkt met grote passie voor muziek aan de scholing van de jonge meiden. Het koor wordt begeleid op het orgel door de internationaal gelauwerde organist Sietze de Vries. Hij wordt alom geprezen voor zijn grote improvisatietalent en won niet minder dan 15 prijzen bij diverse orgelconcoursen met als hoogtepunt het internationale improvisatieconcours te Haarlem. Sietze de Vries is organist van de Martinikerk in Groningen en geeft daarnaast honderden concerten per jaar.

Tijdens de gratis toegankelijke evensong op 30 november klinkt muziek van Bennet, Battishill, Hogan en De Vries passend in het thema van de evensong “Here, a light” aan de vooravond van advent. Voorganger is ds. Erica Scheenstra. U bent van harte welkom!

info
locatieGrote Kerk, Kerkstraat 20
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl