Vandaag is zaterdag 19 september  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 15 december 2019    Evangelie van 2019-12-15
(3e zondag vd Advent - Gaudete)
begintijd20:00 uur
 titelKerstconcert - Oudenbosch Mannenkoor
beschrijving

Op zondag 15 december houdt het Oudenbosch’ Mannenkoor haar alom bekende Kerst­con­cert. Een traditie die al ruim 40 jaar voortduurt in een ononderbroken reeks. Dit jaar weer in de sfeervolle Basiliek.

Donij van Doorn
De Nederlandse sopraan Donij van Doorn studeerde in 2009 met onderscheiding af aan het Conservatorium van Maastricht, waar zij studeerde bij Mya Besselink. Van 2009 - 2011 maakte zij deel uit van het ensemble van de Opera Studio Nederland. Ze volgde privélessen bij Roberta Alexander en Mariëtte Witteveen. In 2011 was zij laureaat bij de Nederlandse Vocalisten Presentatie. In datzelfde jaar werd haar de Labberté-Hoedemakerprijs voor onderscheidend spel toegekend tijdens het Peter de Grote Festival in Groningen. Rollen die de veelzijdige sopraan vertolkte zijn Despina in Così fan Tutte, Lucia in The Rape of Lucretia, Susanna in Il Segreto di Susanna, Valencienne in Die lustige Witwe, Lisa in Das Land des Lächelns, Frau Anna Reich in Die lustige Weiber von Windsor, Miss Pinkerton in The Old Maid and the Thief, Second Woman in Dido ile Aneas, Ninfa in La Tragedia d’Orfeo van Monteverdi en Ottilie in Im Weißen Rößl.

Op het gebied van concertzang soleerde Donij onder andere in Bach’s Matthäus Passion, Johannes Passion en Weih­nachtsoratorium, Mozart’s Requiem en Krönungsmesse, Händel’s Messiah, Haydn’s Die Jahreszeiten, Rossini’s Petite Messe Solenelle en Gounod’s Messe Solenelle de Sainte Cécile.

Daarnaast heeft ze een grote liefde voor het liedgenre. Zo bracht ze verscheidene recitals en heeft ze een uitgebreid liedrepertoire opgebouwd met een voorkeur voor het moderne lied. Met harpist Bob Heuvelmans vormt zij sinds 2014 duo Sopr’arpa.

En te­gen­woor­dig reist zij ook met André Rieu de wereld rond.

Vocaal ensemble Orpheus uit het verre Lviv in Oekraine
Deze 8 mannen, afgestudeerd aan het conservatorium aldaar, kenden elkaar al lang maar hadden nog nooit samen gezongen. In 2000 waagden zij de stap en formeerden zij het ensemble. Met veel liefde voor hun land en haar tradities, zingen zij hun prachtige liederen, hun genre: a capella, pop en classic. Door hun geschoolde stem-men worden zij gevraagd voor concerten en festivals in vele landen én met veel succes. In ons eigen land is dit ensemble een graag geziene gast en hebben ze al vele festiviteiten opge­luis­terd.

Het concert begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.00 uur).

Kaarten en informatie
De Basiliek is traditiegetrouw één van de best bezochte kerst­con­certlocaties in Nederland. Wees er dus op tijd bij om uw kaarten voor dit sfeervolle concert te bestellen.

info

www.bernardusparochie.nl
www.oudenboschmannenkoor.nl

locatieBasiliek van de H.H. Agatha en Barbara, Markt 57
plaatsOudenbosch (Noord-Brabant)
postcode47
bisdomBreda
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl