Vandaag is dinsdag 22 september  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzondag 9 februari    Evangelie van 2020-02-09
begintijd10:00 uur
 titelInzegening beeld H. paus Johannes Paulus II
beschrijving

Een fraai bronzen beeld en een bijzondere relikwie van paus Johannes Paulus II zal op zondag 9 februari worden ingezegend in de Bossche kathedraal door pater Krzysztof Obiedziński SChr, pastoor van de Poolse parochie van Bisdom ’s-Her­to­gen­bosch.

Pausbezoek 1985
In mei 1985 bezocht Paus Johannes Paulus II de stad ’s-Her­to­gen­bosch. Tijdens zijn bezoek aan de Sint-Jan wijdde hij het nieuwe altaar. Johannes Paulus keert nu terug naar de Bossche kathedraal.

Beeld en relikwie
Op zondag 9 februari 2020 zal een bronzen beeld van de ‘Poolse Paus’ worden ingezegend. Bij dit beeld komt ook een relikwie van Johannes Paulus. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de realisatie van het bronzen beeld dat straks een plaats krijgt in de zuidelijke kooromgang van de kathedraal.

info

communicatie@mariajohannes.nl
www.mariajohannes.nl

locatieSint-Janskathedraal Torenstraat 16
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl