Vandaag is zaterdag 19 september  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneervrijdag 6 t/m zondag 15 december 2019    Evangelie van 2019-12-06
(Sinterklaas)
 titelInternationale Kerststallenexpositie
beschrijving

Alweer voor de 35ste keer organiseren wij de Internationale Kerststallenexpositie in de Sint Ansfriduskerk aan de Jacob Catslaan 28, 3818 WK te Amersfoort.

Deze kerk is 104 jaar oud en gebouwd in neogotische stijl en geeft daarom de tentoonstelling een bijzondere sfeer. We mogen ons verheugen op een jaarlijks grote belangstelling van bezoekers uit het gehele land.

De expositie wordt gehouden van vrijdag 6 t/m zondag 15 december 2019

Openingstijden

  • zaterdagen:  9.30 - 17.00 uur
  • zondagen: 12.30 - 17.00 uur
  • overige dagen: 12.00 - 21.00 uur

Ook dit jaar hebben we een nieuwe collectie van bijna 250 kerstgroepen uit Afrika, Azië, Zuid-Amerika en Europa, waaronder uit de Provence in Frankrijk een kerstgroep van meer dan 45 Santons, geplaatst in een miniatuur dorpje.

Voor de kinderen is er een kerststallen speelhoek en voor de inwendige mens het Petit restaurant de Herberg.

Tijdens de avonduren en op zaterdag en zondag zullen ca. 25 zangkoren uit de wijde omgeving van Amersfoort zorgen voor een gevarieerde vocale omlijsting van deze expositie.

Toegangsprijzen

  • Volwassenen: € 2,-
  • Kinderen 4-12 jaar: € 0,50
  • Kinderen jonger dan 4 jaar hebben gratis toegang

Er wordt een Kerst sing-along georganiseerd op donderdag 12 december van 19.30 uur tot 20.15 uur. Er worden Nederlandstalige kerstliederen gezongen, ondersteund door een gelegenheidskoor. Kinderen zijn van harte welkom.

Op zaterdag 14 december om 19.30 - 21.15 uur een kerstconcert, kerk open om 19.00 uur. De entreeprijs is incl. toegang tot de Kerststallen expositie en koffie/thee. Info op www.sintansfridus.nl/kerststallen.

De organisatie is in handen van een groep vrijwilligers en de gehele netto opbrengst komt ten goede aan een project van de E Solo Foundation om een gezonder gewicht van kinderen op Aruba te realiseren.

Wij stellen het zeer op prijs, indien u aandacht kunt geven aan onze expositie of zelfs kunt bezoeken.

info

Rob Bakker
rdvbakker@ziggo.nl
www.sintansfridus.nl/kerststallen

locatieSint Ansfriduskerk, Jacob Catslaan 28
plaatsAmersfoort (Utrecht)
postcode38
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl