Vandaag is donderdag 2 juli  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzondag 3 november t/m zondag 1 december 2019    Evangelie van 2019-11-03
(Heilige Hubertus)
begintijd09:00 uur
eindtijd16:30 uur
 titelExpositie - Panorama Openbaring
beschrijving

Tot en met 1 december is er in de bedevaartkapel van het heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood de expositie ‘Panorama Openbaring’. Deze tentoonstelling over het Bijbelboek Openbaring is een kunstwerk van bijna tien meter van Otto de Bruijne (1949). Otto schildert op een moderne, symbolische manier de visioenen van de apostel Johannes. Hij noemt het pictogrammen: duidelijke aanwijzingen, zonder exacte tijd, plaats en volgorde. De kleuren en vormen zijn vol contrasten, boven licht en onder donker. Alles loopt uit op drie lichte panelen van een laatste strijd en een nieuw begin. Het hele boek vat Otto samen met de woorden: het komt goed!

Twee lezingen
Otto de Bruijne zal op het heiligdom twee lezingen houden over zijn werk. Daarna (en daarvoor ook) is er gelegenheid om zijn werken te bekijken in de bedevaartkapel. De toegang is gratis:

  • zondag 3 november om 14.00 uur in het Oesdom
  • zaterdag 16 november om 15.00 uur in de bedevaartkapel

De tentoonstelling is elke dag van 9.00 tot 16.30 uur te bezichtigen in de bedevaartkapel (grote kapel) op het heiligdom.

Otto de Bruijne
Otto de Bruijne is theoloog en beeldend kunstenaar. Hij werkte voor de internationale hulporganisatie TEAR in Nederland en Afrika, en was presentator en programmamaker bij de Evangelische Omroep. Hij is bekend als inspirerend spreker en auteur.

info

www.olvternood.nl
www.ottodebruijne.nl/gallery-2/panorama-openbaring

locatieBedevaartkapel Onze Lieve Vrouw ter Nood, Hoogeweg 65
plaatsHeiloo (Noord-Holland)
postcode18
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl