Vandaag is maandag 28 september  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerdinsdag 4 februari    Evangelie van 2020-02-04
begintijd20:00 uur
eindtijd21:30 uur
 titelInfoavond jongerenreis Stille Omgang
beschrijving

Waarom lopen duizenden mensen de stille omgang in Amsterdam? Ontvang informatie over het spetterend jongerenevenement en deze stille tocht voor jonge mensen rond 14-35 jaar. Maurice Essers leidt ons in en de jongerencommissie informeert over praktische deelname en de jongerenbus.

Van harte welkom op deze avond!

Stille Omgang 2020
Op de avond van zaterdag 21 maart 2020 komen duizenden bedevaartgangers uit het hele land naar Amsterdam, per touringcar, per fiets of zelfs te voet, om daar de Stille Omgang te lopen, een nachtelijke stille tocht door het centrum van Amsterdam. Voor of na de Omgang wonen zij één van de twintig feestelijke eucharistievieringen bij, in één van de zeven binnenstadskerken.

Jongeren hebben in de Mozes en Aäronkerk hun eigen viering.

De Stille Omgang volgt de route die de pastoor van de Oude Kerk in 1345 liep, nadat hij getuige was geweest van een eucharistisch wonder dat aan een zieke geschiedde: het Mirakel van Amsterdam. In de middeleeuwen vierden de christenen dit wonder met een feestelijke mirakelprocessie. Vanaf 1881 door een nachtelijke omgang in stilte, inspiratiebron voor alle stille tochten in Nederland. Uniek aan deze tocht zijn de stilte, het ontbreken van uiterlijk vertoon, het duistere uur en de zwijgende verbondenheid van de duizenden gelovigen. De Omgangers weten zich al biddend en mediterend verbonden met Jezus Christus die zich aan alle mensen van goede wil geeft als leeftocht voor onderweg.

info

www.stille-omgang.nl/jongeren

locatieKerkstraat 2
plaatsGemert (Noord-Brabant)
postcode54
bisdomDen Bosch
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl