Vandaag is dinsdag 19 maart
Heilige Jozef
 

categorie categorie Retraite
retraite
Maria Mater Kring
(Maria Mater)

Maria Mater Kring

Website E-mail

Kapelaan L.Simons
lucas_simons@hotmail.com

Tineke Renckens
(045) 405 20 12
tinekeknots@gmail.com

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 18 t/m zondag 20 september 2020    Evangelie van 2020-09-18
begintijd16:30 uur
eindtijd14:30 uur
 titelMaria Mater retraite 2020
beschrijving

De mens is door God geschapen voor het geluk en de volmaaktheid. We verlangen naar groei en ontwikkeling, geestelijk gezien, zoals ook ons lichaam van nature groeit naar een volheid, een volwassenheid. Met name het hart, het innerlijk van de mens, is gemaakt om naar een volheid te groeien, intellectueel en moreel.

Wij leven in een tijd en omgeving waar, materieel gezien, een grote overvloed is. Er bestaat mogelijk geen andere tijd, waarin zoveel mensen in zo’n grote materiele rijkdom kunnen leven als nu in onze streken. Tegelijk is er veel geestelijke armoede en ervaren velen dat ook zo.

Christus zegt: “Aan wie heeft, zal gegeven worden, en wel in overvloed; maar wie niet heeft, hem zal nog ontnomen worden, zelfs wat hij heeft.” Wat bedoeld Jezus met deze voor ons op het eerste oog mysterieuze, tegenstrijdige en misschien zelfs onrechtvaardige woorden? In deze retraite gaan we op zoek naar een antwoord op deze vraag. We gaan op zoek naar de volheid die Christus voor ons in petto, d.w.z. in zijn hart, heeft. Uitgaande van onze eigen armoede openen we onszelf voor de bronnen waar deze volheid te vinden is en ook hoe we die kunnen bereiken, in stand houden én delen met anderen, om daarna gevuld weer uit te gaan naar degenen die ons dierbaar zijn … of misschien ook (nog) niet.

ThemaIk ben gekomen, opdat zij leven zouden bezitten en wel in overvloed. (Joh. 10, 10)

Deze stille retraite word begeleid door kapelaan Simons

Kosten: € 100 excl.  / € 108 incl. beddengoed en 2 handdoeken

Opgeven: kan via onderstaande website

info

Karin Houwers
(077) 474 60 84

Marlies Jetten
(077) 474 15 48

j.houwers3@kpnplanet.nl
mariamaterretraite.jouwweb.nl

organisatieMaria Mater Kring
locatieBezinningshuis Regina Carmeli, Kollenberg 2, 6132AL Sittard
plaatsSittard (Limburg)
postcode61
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl