Vandaag is maandag 1 juni
2e Pinksterdag
 

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerzondag 24 mei    Evangelie van 2020-05-24
begintijd14:30 uur
 titelProcessie Maria van Sevenwouden
beschrijving

Met veel genoegen nodigen wij u uit om deel te nemen aan de bedevaartsdag en in het bijzonder de processie die op zondagmiddag 24 mei 2020, de feestdag van Maria van Sevenwouden, om 14:30 uur wordt gehouden in de binnenstad van Bolsward. Net als vijf jaar geleden, zullen we met het middeleeuwse beeld van Maria van Sevenwouden biddend door de stad gaan.

Deze dag zal extra bijzonder zijn, omdat de reliekschrijn van Bernadette Soubirous uit Lourdes eveneens in de basiliek is en, indien mogelijk, zal worden meegedragen in de processie.

Deze reliekschrijn maakt in mei en juni een rondgang door Nederland en België. Er worden in deze periode diverse Mariabedevaartsplaatsen aangedaan. De Sint Franciscusbasiliek te Bolsward is er één van.

Priesters, diakens en pastoraal werkers kunnen in de processie meelopen in respectievelijk koorkleding en albe met insigne. De liturgische kleur is wit. Ook misdienaars en acolieten zijn van harte uitgenodigd om mee te lopen. Ze dienen dan wel zelf hun albe of toog en superplie mee te nemen. Mocht u een vaandel willen meenemen, dan is daartegen geen enkel bezwaar. Gelieve dan zelf voor een of twee mensen te zorgen die het vaandel dragen.

Het programma voor deze bedevaartsdag, ziet er als volgt uit: 

10:00 uur Basiliek open
11:00 uur Eucharistieviering met Mgr. Van den Hout
12:30 uur Lunch op eigen gelegenheid.
14:30 uur Processie als een gebedsdienst met en door de stad
De viering begint in de basiliek, de prediking door onze bisschop zal halverwege de processie in de Broerekerk zijn, afsluiting is omstreeks 16:00 uur weer in de basiliek.
16:00 uur Gelegenheid tot onderlinge ontmoeting op het kerkplein
18:00 uur De deuren van de basiliek worden gesloten.

Pelgrimslunch op zondag 24 mei
Met restaurant de Groende Weide is een afspraak gemaakt om een pelgrimslunch te kunnen aanbieden op zondag 24 mei. Voor € 12,50 per persoon kan men tussen de viering en de processie aanschuiven voor een soep- en broodmaaltijd.
Omdat het aantal beschikbare plaatsen niet onbeperkt is, dient men zich aan te melden via:  secretariaat@zaligetitusparochie.nl
De Groende Weide ligt op loopafstand van de basiliek.

info

secretariaat@zaligetitusparochie.nl

locatieSint-Franciscusbasiliek, Grote Dijlakker 7
plaatsBolsward (Friesland)
postcode87
bisdomGroningen-Leeuwarden
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl