Vandaag is woensdag 8 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 4 juli    Evangelie van 2020-07-04
begintijd17:00 uur
 titelOrgelconcert - Gerben Mourik
beschrijving

Op zaterdagmiddag 4 juli vindt het derde orgelconcert van de serie Muziek op Zaterdag in de Grote Kerk van ’s-Hertogenbosch plaats. Aan de klavieren van beide orgels neemt Gerben Mourik plaats. Gerben Mourik studeerde orgel aan het Brabants Conservatorium in Tilburg en geniet vooral bekendheid als improvisator. Hij behaalde 1e prijzen bij improvisatieconcerten in Zwolle (2003), St. Albans (2005) en won ook het beroemde improvisatieconcours in Haarlem in 2008.

Naast bekendheid als improvisator is Gerben Mourik ook een groot promotor van orgelmuziek uit de 20e eeuw. Hij maakt inmiddels 5 cd’s in de serie “Audite Nova” op orgels uit de jaren 1950-1975. Gerben Mourik is momenteel stadsorganist van Oudewater.

Op het programma van het orgelconcert op 4 juli staat een improvisatie in de stijl van de Weense Klassieken op het kabinetorgel en een geïmproviseerde Triptiek op het Bätz-orgel. Daarnaast klinkt orgelmuziek van Paul Damjakob, Christian Friedrich Ruppe, Cor Kint en van de hand van Camille Saint-Saëns die ooit zelf het Bätz-orgel in de Grote Kerk zelf bespeelde!

Het orgelconcert op 4 juli begint om 17.00 uur. De toegangsprijs bedraagt 10 euro. Vanwege de voorwaarden die de overheid stelt aan het organiseren van concerten is slechts een beperkt aantal aanwezig toegestaan en dient vooraf gereserveerd te worden. Reserveren kan alleen via de website waar u u ook informatie over onze Corona-maatregelen vindt.

info

www.batzorgel.nl

locatieGrote Kerk, Kerkstraat 20
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl