Vandaag is woensdag 21 oktober  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 26 september    Evangelie van 2020-09-26
begintijd17:00 uur
 titelOrgelconcert met Hollandse Koraalkunst
beschrijving

In de serie “Muziek op zaterdag” zal Jaap Zwart op 26 september het laatste orgelconcert van 2020 verzorgen met muziek uit de schatkist van de Hollandse Koraalkunst.

Jaap Zwart is de kleinzoon van de in Nederland alom bekende “orgelist” Jan Zwart die van grote betekenis was voor de bekendheid van het orgel en de orgelmuziek. Hoewel met name de stijl van de Jan Zwarts bekendste leerling, Feike Asma, geassocieerd wordt met de Hollandse Koraalkunst is de traditie veel rijker. Jaap Zwart brengt op de orgels in de Grote Kerk een programma dat die rijkdom, koraalbewerkingen van Sweelinck tot meer hedendaags, laat klinken op beide historische orgels.

Jaap Zwart (*1955) studeerde orgel en piano aan het Amsterdamse Conservatorium en studeerde daarnaast Theorie der Muziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Aan beide conservatoria is Jaap Zwart inmiddels al jaren zelf verbonden voor de vakken muziektheorie, vocale harmonie en improvisatie.

Als concertorganist is Jaap Zwart gespecialiseerd in onbekend repertoire uit de 19e en 20e eeuw én in de Hollandse Koraalkunst waarmee hij in de lijn staat van zijn grootvader. Als kerkorganist is Jaap Zwart verbonden aan de Grote of Andreaskerk in Hattem en de Grote Kerk in Harderwijk.

Het concert op 26 september begint om 17.00 uur. De toegang bedraagt 10 euro voor volwassenen en kan alleen contant bij de ingang van de kerk worden voldaan. Kinderen tot 15 jaar mogen gratis naar binnen. Het is aanbevolen om tickets voor het bijwonen van het concert te reserveren. Dat kan eenvoudig en snel via www.batzorgel.nl

Van harte welkom!

info

www.batzorgel.nl

locatieGrote Kerk, Kerkstraat 20
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl