Vandaag is maandag 23 november  

categorie categorie Conferentie
conferentie
Centrum voor Parochiespiritualiteit
(Parochiespiritualiteit)

Centrum voor Parochiespiritualiteit

Website E-mail

Het Centrum voor Parochiespiritualiteit (CPS) wil parochies in Nederland inspireren en ondersteunen bij de verdieping van een doorleefd katholiek geloof en de opbouw van parochiegemeenschappen.

Centrum voor Parochiespiritualiteit
Heijendaalseweg 300
6525 SM Nijmegen

tel: (024) 355 80 29 (via receptie klooster Brakkenstein)
www.parochiespiritualiteit.org

facebook.com/centrumvoorparochiespiritualiteit

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdonderdag 5 november    Evangelie van 2020-11-05
begintijd20:00 uur
eindtijd21:00 uur
 titelWebinar: Liefde en Eucharistie bij Augustinus
beschrijving

Op de donderdagavonden 8 oktober en 5 november 2020 organiseert het Centrum voor Parochiespiritualiteit (CPS) twee webinars, telkens van 20 tot 21 uur.

Inleider op beide avonden is Eugène Brussee. Hij is getrouwd diaken en sinds 2003 werkzaam in het pastoraat. Daarnaast werkt hij aan zijn proefschrift over de eucharistische paaspreken van Augustinus.

Donderdag 8 oktober
In dit webinar staat een kennismaking met Augustinus centraal. Wie is hij en welke invloed heeft deze kerkvader uit de vierde/vijfde eeuw op de kerk gehad? En waarom is hij nog steeds verrassend actueel?

Donderdag 5 november
In dit webinar komen twee belangrijke thema’s aan bod in het werk van Augustinus: ‘de liefde’ en ‘de Eucharistie’. Juist vanwege de liefde wordt deze heilige vaak afgebeeld wordt met een brandend hart. Maar ook over de Eucharistie heeft deze begaafde predikant veel te zeggen. En in zijn paaspreken komen deze twee onderwerpen samen, met een zinvolle boodschap ook voor onze tijd.

Tip: u kunt deze webinars ook samen met een groep bekijken, bijvoorbeeld in het parochiecentrum! Dan kunt u naderhand met elkaar over de inhoud van de webinars napraten.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden voor het webinar via het formulier hieronder op de website. Deelname aan de webinars is gratis. Een gift voor het werk van het CPS wordt op prijs gesteld.

info

www.parochiespiritualiteit.org/wp/event/webinar-liefde-en-eucharistie-bij-augustinus-i

organisatieCentrum voor Parochiespiritualiteit
locatieOnline
plaatsNederland
doelgroep

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl