Vandaag is zondag 25 oktober  

categorie categorie Lezing
lezing
Bisdom Groningen-Leeuwarden
(B Groningen)

Bisdom Groningen-Leeuwarden

Website E-mail

Ubbo Emmiussingel 79
9711 BG  Groningen

(050) 40 65 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdinsdag 29 september    Evangelie van 2020-09-29
(Aartsengelen)
begintijd19:30 uur
 titelBonifatius Academie Lezing
beschrijving

De jaarlijkse Bonifatius Academie lezing is een initiatief in samenwerking met het landelijk christelijk platform Het Goede Leven. Thema: ‘Duurzaam denken over water. Encycliek Laudato Si’ en het watervraagstuk’. De lezing is op 29 september 2020 om 19.30 uur, bij onderzoekinstituut voor Watertechnologie Wetsus in Leeuwarden.

Sprekers
prof. dr. Cees Buisman, hoogleraar Biologische Kringlooptechnologie en directeur Wetsus, en dijkgraaf/RK diaken Hein Pieper. De lezing is in het licht van de oproep van paus Franciscus in zijn encycliek Laudato Si’ (2015) tot versobering van levensstijl om uitputting van de aarde en arm-rijk conflicten te voorkomen. Professor Buisman publiceerde in 2018 als bijdrage aan de maatschappelijke discussie zijn essay ‘De mens is geen plaag. Over het gevaar van een onttoverde wereld’ (2018).

info

www.bisdomgl.nl

organisatieBisdom Groningen-Leeuwarden
locatieOnderzoekinstituut voor Watertechnologie Wetsus, Oostergoweg 9
plaatsLeeuwarden (Friesland)
postcode89
bisdomGroningen-Leeuwarden
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl