Vandaag is woensdag 28 juli  

categorie categorie Conferentie
conferentie
Titus Brandsma instituut
(Titus Brandsma)

Titus Brandsma instituut

Website E-mail

Erasmusplein 1
6525 HT Nijmegen

tel. (024) 361 21 62
fax. (024) 361 21 51

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneermaandag 5 t/m donderdag 8 juli    Evangelie van 2021-07-05
begintijd10:00 uur
 titelStudieweek Mystiek
beschrijving

Achter de schermen van het Titus Brandsma Instituut is de afgelopen maanden hard gewerkt aan de Studieweek Mystiek over de natuurmystiek van Thomas Merton. Kick Bras verzorgt van maandag 5 t/m donderdag 8 juli de colleges tijdens deze Studieweek, op basis van de lyrische natuurobservaties uit de dagboeken van Thomas Merton.

Spirituele zoektocht en groei
Thomas Merton beleeft de natuur op spirituele, mystieke wijze. Voor hem is leven in de natuur, zich verbonden voelen met bomen en planten, vogels en herten, een onlosmakelijk onderdeel van zijn spirituele zoektocht en groei.

Maatschappijkritiek
Merton voelt zich tegelijkertijd verbonden met grote voorgangers onder natuurvorsers en milieuactivisten. Daarom heeft zijn mystieke beleving ook een scherpe maatschappijkritiek tot gevolg en krijgt hij steeds meer oog voor de vernietigende werking van de menselijke exploitatie van de natuur. Zo zijn bij hem mystieke natuurbeleving en protest tegen natuurvernietiging verenigd en leidt zijn monastieke visie op de natuur uiteindelijk tot een ecologische ethiek.

Programma

  • Dag 1 (maandag 5 juli): Mertons visie en beleving natuur
  • Dag 2 (dinsdag 6 juli): Bronnen Merton
  • Dag 3 (woensdag 7 juli): Contemplatie
  • Dag 4 (donderdag 8 juli): Ecologisch bewustzijn

De collegetijden zijn iedere dag:

  • 10.00-10.45 uur
  • 11.15-12.00 uur
  • 13.30-14.15 uur
  • 14.45-15.30 uur

Fysiek én online
De Studieweek Mystiek is dit jaar anders dan andere jaren. Met het oog op de huidige coronamaatregelen zal een kleine groep deelnemers bij elkaar komen in de kapel van het Berchmanianum op de Radboudcampus in Nijmegen. Aanmelden en fysiek aanwezig zijn is helaas niet meer mogelijk.

Livestream en terugkijken
Alle overige deelnemers kunnen de Studieweek via een livestream volgen. Het is ook mogelijk dat deelnemers in hun eigen tijd de colleges terugkijken. 

Kosten
De prijs voor de Studieweek Mystiek is € 100,-. Deelnemers ontvangen voorafgaand aan de Studieweek de toegangslink tot de livestream en alle deelnemers ontvangen de online locatie waar de colleges terug te kijken zijn.

info

www.titusbrandsmainstituut.nl/nl/studieweekmystiek

organisatieTitus Brandsma instituut
locatieKapel Berchmanianum, Houtlaan 4 en Online
plaatsNijmegen (Gelderland)
postcode65
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2021 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl