Vandaag is vrijdag 22 oktober
H. Johannes Paulus II
 

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzaterdag 16 oktober    Evangelie van 2021-10-16
begintijd10:00 uur
eindtijd14:00 uur
 titelGROND Landwerkdagen
beschrijving

Een totaalprogramma van studeren tot schoffelen. Op zoek naar een nieuwe bodem voor onze relaties met elkaar en de aarde.

In november 2021 zal op uitnodiging van het Dominicanenklooster in Zwolle broeder Godfrey Nzamujo te gast zijn. In Porto-Novo in Benin heeft hij een voormalige vuilstortplaats getransformeerd tot een zero-waste landbouwbedrijf die hij het Songhai Center noemde. Wat eens een plek was vol afgedankte spullen, waar door de maatschappij afgedankte mensen werkten, is nu een plek waar het begrip ‘waardeloos’ niet bestaat. Alles dient een doel in Songhai. Afval bestaat niet, mensenlevens vinden nieuwe waarde en betekenis, de grond zit vol nieuw leven. Dit is een verhaal van hoop en veerkracht. Des te meer in een tijd van ecologische crisis.

In aanloop naar de komst van broeder Godfrey, gaan we met een aantal programma’s in en om het klooster aan de slag met deze hoop en veerkracht. Want hoewel we heel blij zijn dat ‘Afrika’ naar ons toe komt om ons belangrijke, inspirerende lessen te leren, valt ook veel te ontdekken van wat dichtbij al gebeurt.

In de maanden maart - november 2021 is er programma rondom ‘GROND. Nieuwe bodem om in te groeien’.

GROND landwerkdagen
Op biologisch-dynamische tuinderij de Warmoezerij in Zwolle is een stuk grond beschikbaar gesteld voor het project ‘Erfgoedzaden’ van VELT. Leo Oosterloo staat aan de wieg van dit project, dat in het leven is geroepen om een aantal oude landrassen te vermeerderen. Deze oude rassen dragen veel meer leven en kiemkracht in zich dan de zaden die door de grote bedrijven ter verkoop verstrekt worden. Het is een project dat het robuuste leven wil bevorderen, en om die reden heeft het Dominicanenklooster in Zwolle ervoor gekozen zich daaraan te verbinden. Dat doen we door een aantal ‘landwerkdagen’ te houden waarop mensen de kans krijgen hun handen uit de mouwen en in de aarde te steken. Allemaal naar eigen kunnen en fysieke mogelijkheden. En er wordt samen gegeten, dus ook lunchbereiders en koffieschenkers zijn van harte welkom. Het wordt een feestje!

Data van de landwerkdagen (zaterdagen): 19 juni, 17 juli, 14 augustus, 18 september, 16 oktober | 10:00 - 14:00.

Er is koffie, thee & lunch.
Aanmelden via programma@kloosterzwolle.nl
(aanbevolen met het oog op eten en drinken)

info

programma@kloosterzwolle.nl
www.kloosterzwolle.nl/grond

locatieWarmoezerij, Hasselterdijk 43a
plaatsZwolle (Overijssel)
postcode80
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2021 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl